>>

Вступ

Україна як суверенна держава обрала шлях ринкових та де­мократичних перетворень, поступової інтеграції в Європейське співтовариство. Усе це вимагає нових підходів до процесу ви­вчення питань формування та успішного функціонування фінан­сової системи країни, провідне місце в якій належить бюджету — централізованому фонду ресурсів держави.

Саме в бюджеті пере­плітаються інтереси всіх верств населення, підприємців, політич­них партій та гілок влади. Обсяг бюджету відображає не тільки масштаби діяльності держави та її фінансовий потенціал, але й можливості проведення ефективної політики зміцнення державно­сті України, вирішення соціально-економічних проблем на сучас­ному етапі її розвитку.

Проблема бюджету як одного з основних інструментів пере­розподілу валового внутрішнього продукту є однією із найголов­ніших в умовах ринкового господарювання. Централізація коштів в бюджеті дає змогу державі виконувати свої функції, здійснювати єдину економічну та соціальну політику на всій території країни. Але цей процес супроводжується об'єктивними суперечностями між державою та учасниками суспільного виробництва під час розподілу та перерозподілу новоствореної вартості.

За допомогою таких важелів як податки та збори частка до­ходів населення та виробничих структур зосереджується в бюдже­ті та набуває подальшого перерозподілу. Таким чином, у одних частина коштів забирається, а іншим надається безоплатно та без­поворотно. Але без цього неможливо утримувати соціально-культурну сферу, оборонно-правову, забезпечувати існування держави. Тому форми і методи планування, мобілізації та розподі­лу фінансових ресурсів державного бюджету створюють складний механізм впливу на увесь процес розширеного відтворення.

Сьогоденне життя України сповнене труднощами щодо фор­мування достатнього обсягу фінансових ресурсів в розпорядженні держави, необхідних для задоволення життєво важливих потреб суспільства. Тому вирішення питань оптимізації складу та струк­тури доходів і видатків бюджету, ефективного та раціонального використання наявних коштів неможливо без забезпечення ефек­тивної діяльності органів управління бюджетними коштами, тобто учасників бюджетного процесу.

Саме ці чинники обумовили появу такого поняття як „бю­джетний менеджмент", спрямований на удосконалення управління бюджетним процесом та вирішення проблем фінансування держа­вного сектору відповідно до принципів та норм демократичної і правової держави.

| >>
Источник: Зимницька Л.І.. ОПОРНИЙ КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ З ДИСЦИПЛІНИ «БЮДЖЕТНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ» Павлоград, 2011. 2011

Еще по теме Вступ:

  1. вступ
  2. ВСТУП
  3. ВСТУП
  4. ВСТУП
  5. ВСТУП
  6. ВСТУП
  7. вступ
  8. ВСТУП
  9. ВСТУП
  10. ВСТУП
  11. ВСТУП
  12. Вступ
  13. ВСТУП
  14. ВСТУП
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -