<<
>>

4. Порядок і термін затвердження звіту про виконання бюджету.

Звіт про виконання Державного бюджету складає центральний апарат Державного казначейства (Міністерство фінансів). Звіт про виконання Державного бюджету подає Президент України Верховній Раді у вигляді письмового звіту.

До звіту додаються пояснення по всіх відхиленнях від затвердженого Закону про Державний бюджет України по доходах і видатках. Оформлення звіту про виконання Державного бюджету здійснюється згідно з правилами, які затверджені Законом “Про бюджетну систему”, та іншими законодавчими актами. Президент представляє звіт на засіданні Верховної Ради. На сесії з питання про виконання Державного бюджету України доповідає міністр фінансів.

Протягом двох тижнів після цього постійні комісії розглядають звіт і готують висновки. Звіт про виконання Державного бюджету повинен бути розглянутий не пізніше 1 травня. На засіданні Верховної Ради заслуховуються висновки постійної комісії з питань бюджету та інших постійних комісій.

Після розгляду Верховна Рада затверджує звіт про виконання Державного бюджету. Постанова Верховної Ради про звіт про виконання Державного бюджету України публікується в засобах масової інформації.

Звіт про виконання республіканського бюджету АРК. і місцевих бюджетів складають відповідні фінансові органи. Постійні комісії Верховної Ради АРК. і відповідних Рад народних депутатів розглядають звіти і готують заключення та подають їх на затвердження. Звіти затверджують Верховна Рада АРК. і відповідні Ради народних депутатів. Рішення публікуються для загального ознайомлення. Звіт про виконання Зведеного бюджету України готує центральний апарат Державного казначейства на підставі звітів про виконання всіх бюджетів, які діють у державі. Зведений бюджет надсилають до Верховної Ради. Загальні показники публікуються.

<< | >>
Источник: Конспект лекцій - Бюджетний менеджмент. 2012

Еще по теме 4. Порядок і термін затвердження звіту про виконання бюджету.:

  1. 4. Порядок і терміни затвердження звіту про виконання бюджету.
  2. 4. Розгляд та порядок затвердження звіту про виконання бюджету держави
  3. Річна звітність про виконання бюджету і порядок її затвердження
  4. 5. Порядок складання, розгляду та затвердження Державного бюджету на наступний рік
  5. Періодична звітність про виконання бюджету
  6. Тема 8. Звітність про виконання бюджету
  7. Тема 9. Звітність про виконання бюджету
  8. Тема 7 Звітність про виконання бюджету
  9. 6.1. Організація і порядок виконання доходної частини бюджету
  10. Складання звітності про виконання державного бюджету органами державного казначейства
  11. 2. Звітність органів Державного казначейства про виконання Державного бюджету.
  12. 2. Звітність органів Державного казначейства про виконання Державного бюджету.
  13. Організація касового виконання державного бюджету за доходами та порядок зарахування платежів
  14. 3. Звітність органів Державного казначейства про виконання Державного бюджету України
  15. 1. Поняття та принципи виконання бюджету. Органи, які забезпечують виконання дохідної частини бюджету
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -