<<
>>

5.4. Операції за платежами до загального бюджету

Платежі до місцевих бюджетів, які згідно з Бюджетним кодексом України , законом України про Державний бюджет України на відповідний рік та рішенням ради є доходами загального фонду місцевих бюджетів на відповідний рік, зараховуються на рахунки, відкриті в Головних управліннях за балансовим рахунком 3141 "Надходження до загального фонду місцевих бюджетів" Плану рахунків.

Інформація щодо надходження та повернення надміру та/або помилково сплачених платежів до місцевих бюджетів одночасно відображається на відповідних рахунках, відкритих за рахунком бюджетного обліку 6121 "Доходи загального фонду місцевого бюджету". Одночасно такі операції відображаються на аналітичних рахунках позабалансового обліку, призначених для обліку планових показників за доходами (згідно з наказами Державного казначейства № 150 від 06.05.2008, № 17 від 21.01.2010).

Кредитовий залишок за рахунком бюджетного обліку 6121 "Доходи загального фонду місцевого бюджету" відображає інформацію щодо надходжень, з урахуванням повернень платежів загального фонду місцевих бюджетів, наростаючим підсумком з початку року.

Кредитовий залишок за кожним рахунком, відкритим на даному балансовому рахунку, відповідно відображає інформацію про надходження з урахуванням повернень кожного виду доходів. За окремими рахунками допускається від'ємний залишок, який свідчить, що повернень платежів у поточному бюджетному періоді з цього рахунку (за рахунок надходжень до загального фонду) відбулося більше ніж надходжень. Від'ємний залишок за рахунком бюджетного обліку 6121 "Доходи загального фонду місцевого бюджету" в цілому не допускається.

Для щоденного акумулювання коштів загального фонду місцевих бюджетів в Головному управлінні відкриваються аналітичні рахунки за балансовим рахунком 3142 "Кошти загального фонду місцевих бюджетів" для кожного місцевого бюджету, а саме:

- перший - для акумулювання коштів, які відповідно до Бюджетного кодексу України враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів;

- другий - для акумулювання коштів, які відповідно до Бюджетного кодексу України не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів.

Кількість інших рахунків, які відкриваються в органах Державного казначейства України для акумулювання коштів загального фонду місцевих бюджетів, залежить від рішення ради про відповідний місцевий бюджет та має забезпечити процес його виконання.

Кошти, які надійшли за день (з урахуванням повернення помилково або надмірно зарахованих до бюджету платежів) на аналітичні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3141 "Надходження до загального фонду місцевих бюджетів", у регламентований час засобами програмного забезпечення шляхом формування меморіальних документів перераховуються (списуються) за призначенням на відповідні рахунки, відкриті за балансовим рахунком 3142 "Кошти загального фонду місцевих бюджетів" окремо для кожного місцевого бюджету.

<< | >>
Источник: Попова Л.М.. Казначейська справа. 2011

Еще по теме 5.4. Операції за платежами до загального бюджету:

  1. 3.4. Операції за платежами, які розподіляються між загальним та спеціальним фондами
  2. 5.6.1. Операції за платежами, які розподіляються між загальним та спеціальним фондами місцевих бюджетів
  3. 3.2. Операції за надходженнями до загального фонду бюджету
  4. Операції за платежами до бюджету, які розподіляють між державним та місцевими бюджетами
  5. Операції за надходженнями до загального і спеціального фондів державного бюджету
  6. 5.5. Операції за платежами спеціального фонду бюджету
  7. 3.5. Операції за платежами, які розподіляються між державним та місцевими бюджетами
  8. 5.6.4. Операції за іншими платежами, які тимчасово віднесені на доходи місцевого бюджету
  9. 5.6. Операції за платежами, що розподіляються
  10. 5.6.2. Операції за платежами, які розподіляються між рівнями місцевих бюджетів
  11. Роль налогов в формировании доходов федерального бюджета Российской Федерации. Состав и структура доходов бюджета. Исчисление и взимание налоговых платежей в бюджет
  12. Склад загального бюджету і перерозподіл фінансів в державах ЄС
  13. 3.3. Операції за надходженнями до спеціального фонду бюджету
  14. Операції за коштами, тимчасово віднесеними до доходів державного бюджету, що підлягають розподілу
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -