<<
>>

2. Методологія, завдання та принципи бюджетного пла­нування

Розробка прогнозів та планів економічного та соціального розвитку держави - процес достатньо складний та довготривалий, який вимагає зведення прогнозних та планових показників різних рівнів.

Для проведення робіт по розробці планів та про­гнозів необхідна єдина методологія планування та прогнозування.

Методологія планування та прогнозування - це сукупність методів, прийомів і принципів, які застосовуються при здійсненні передпланових досліджень та аналізу, розробки та формування бюджетів на всіх рівнях господарювання, виходячи з основних напрямів соціально-економічної політики на даному етапі.

Бюджетне планування має свої задачі:

- забезпечення необхідних макроекономічних пропорцій роз­витку держави;

- визначення реальних джерел і обсягів доходів на всіх рів­нях бюджетної системи;

- ефективний розподіл витрат за напрямами і регіонами;

- забезпечення мінімального рівня соціальних потреб;

- збалансування бюджету;

- утворення необхідних соціальних резервів;

- оптимізація фінансових потоків між бюджетами різних рівнів;

- сприяння найбільш ефективному використанню бюджетних засобів.

Планування бюджету здійсню­ється у відповідності до наступних принципів:

- цілісності;

- науковості;

- об'єктивності;

- самостійності;

- гласності;

- рівності;

- дотримання загальнодержавних інтересів.

Методи бюджетного планування

Методи планування - це система засобів розробки, обгрун­тування, взаємоузгодження й оптимізації планових завдань і пока­зників. Методи макроекономічного планування наведені на рису­нку 16.

Рис. 16 – Методи бюджетного планування

Балансовий метод – це узго­дженість між надходженнями і витратами за видами і регіонами, а також балансуються фінансові ресурси з матеріальними і трудовими. Дає змогу забезпечити оптималь­ний та збалансований розвиток народного господарства.

Нормативний метод ~ це один із методів розробки та об­грунтування планів, а також регулювання діяльності виробничих і невиробничих ланок економіки за допомогою норм і нормативів.

При плануванні за основу беруться взаємопов'язані норми та нормативи. Економічні норми та нормативи - це науково обґрунтовані величини, що характеризують кількісну і якісну міру витрат робо­чого часу, матеріальних та грошових ресурсів. Економічні норма­тиви повинні бути певний час незмінними і стабільними, що за­безпечує впевненість у досягненні поставленої мети економічного і соціального розвитку країни. На базі встановлених норм і нормативів господарюючі суб'єкти розраховують свої потреби у фінансових ресурсах. Норми і нормативи регламентують доходи і витрати бюдже­ту з урахуванням галузевих особливостей. Нормативний метод сприяє економії коштів і виявленню бюджетних резервів.

Метод коефіцієнтів - базується на використанні відпові­дних коефіцієнтів, що розраховуються як співвідношення досяг­нень минулого періоду до планових показників. Метод неефективний, тому що разом з коефіцієнтом переносяться негативні явища минулого періоду, він не сприяє економії бюджетних коштів і ви­явленню резервів.

Програмно-цільовий метод (стаття 20 Бюджетного коде­ксу) — використовується при фінансуванні окремих державних програм соціального й економічного розвитку. Дає можливість виявити джерела ресурсів для виконання програм і визначити ефективність цих програм. Застосування цього методу дає змо­гу визначити загальнодержавні пріоритети і обсяг коштів держав­ного бюджету, необхідних для реалізації програми. У бюджетному процесі програмно-цільовий метод застосовується на рівні державного бюджету та на рівні місцевих бюджетів.

<< | >>
Источник: Зимницька Л.І.. ОПОРНИЙ КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ З ДИСЦИПЛІНИ «БЮДЖЕТНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ» Павлоград, 2011. 2011

Еще по теме 2. Методологія, завдання та принципи бюджетного пла­нування:

  1. 5. Бюджетное устройство и бюджетный процесс в Российской Федерации. 5.1.Бюджетная система, принципы ее построения.
  2. 5.1. Організація, завдання і методи бюджетного планування
  3. Основні цілі, принципи та завдання державної науково-технічної політики
  4. Бюджетная система РФ: понятия, принципы формирования, участники бюджетного процесса
  5. Поняття, основні завдання та принципи фінансового контролінгу
  6. 8.1. Організація бухгалтерського обліку в Державному казначействі, його принципи, завдання
  7. 10.1. Необхідність, завдання та принципи експертного оцінювання вартості майна підприємства
  8. § 1.4. Воздействие на финансовые отношения в области взаимного делегирования полномочий общеправовых принципов и принципов финансового (бюджетного) права
  9. Тема 1. Сутність та складові бюджетного менеджменту. Предмет та завдання курсу.
  10. 3.1. Методологія оперативного обліку міжнародних економічних операцій
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -