<<
>>

3. Касове виконання видаткової частини бюджету

Відомі два методи здійснення видатків Державного бюджету:

- відкриття кредитів;

- перерахування коштів з рахунків бюджету на рахунки голо­вних розпорядників коштів.

1) Відкриття кредитів - базуються на авансуванні витрат на кредитній основі.

Цей метод припускає не перерахування кош­тів головним розпорядникам, а дозвіл фінансовим органам на ви­дачу коштів. Підстава для відкриття кредиту - бюджетний розпис. Цей метод бюджетного фінансування використовувався в Україні до 1 липня 1993 року.

Починаючи з 1 липня 1993 року в Україні став застосовуватися єдиний метод здійснення видатків - шляхом пе­рерахування коштів з рахунків бюджету на рахунки розпоряд­ників бюджетних коштів. З утворенням Державного казначейства України наприкінці 1995 року функція обслуговування Державного бюджету за дохо­дами та видатками перейшла до органів Державного казначейства.

З метою створення умов для більш ефективного управління коштами державного бюджету був здійснений поетапний перехід органів Державного казначейства на єдиний казначейський раху­нок у Національному банку, була створена внутрішня платіж­на система Державного казначейства.

З метою приведення у відповідність до Бюджетного кодексу України, інших нормативно-правових актів, що регулюють бюджетні відносини та регламентують виконання державного бюджету за видатками і вдосконалення процедур здійснення видатків Державного бюджету України Державним казначейством України розроблено Порядок обслуговування державного бюджету за видатками, який затверджено наказом Державного казначейства України від 25 травня 2004 року № 89 (далі - Порядок). Цей Порядок, з урахуванням вимог Бюджетного кодексу, регламентує організацію взаємовідносин між органами Державного каз­начейства, розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, а також розподіл обов'язків та відповідальності між ними в процесі виконання Державного бюджету України за видатками.

Для якісного та безперебійного обслуговування органами Державного казначейства розпорядників коштів здійснюється фо­рмування єдиної бази даних мережі розпорядників бюджетних коштів.

За 15 днів до початку бюджетного року головні розпоряд­ники (крім розпорядників Ради Міністрів Автономної Республіки Крим, обласних державних адміністрацій і адміністрацій міста Києва і Севастополя) подають Державному казначейству України мережу установ, що одержують бюджетні кошти. Державне Казначейство України узагальнює цю інформа­цію і доводить її до управлінь Державного казначейства (обласний рівень). Управління Державного казначейства, одержавши інформа­цію, групують її по районах та містах і формують базу даних за мережею установ.

У процесі виконання Державного бюджету до бази даних мережі розпорядників можуть вноситися зміни.

Порядок ввів новий термін „відкриті асигнування - це право, надане головним розпорядникам та розпорядникам бюджетних коштів нижчого рівня, щодо розподілу виділених асигнувань загального та спеціального фондів державного бюджету підвідомчим установам (одержувачам бюджетних коштів) та використання бюджетних асигнувань з урахуванням прийнятих зобов'язань.

Таким чином, відкриті бюджетні асигнування - це практично дозвіл на розподіл та використання бюджетних асигнувань розпорядниками та отримувачами бюджетних коштів, який не передбачає переміщення грошових ресурсів. Відкриті асигнування обліковуються на позабалансових рахунках 9 класу Плану рахунків обліку виконання бюджетів.

Операції з відкриття асигнувань із загального фонду Державного бюджету.

Державне казначейство України на основі балансу ресурсів та бюджетних призначень в автоматичному режимі по затверджених пропозиціях готує розпорядження про відкриття асигнувань, тобто про зарахування їх на рахунки головних розпорядників і суму відкритих асигнувань зараховує на відповідні рахунки головних розпорядників з наданням виписки з цього рахунка.

Головні розпорядники коштів наступного дня після одержання ви­писки розподіляють відкриті асигнування і подають відповідному структурному підрозділу Державного казначейства України роз­поділи за кодами програмної і економічної класифікації видатків та за територіями у розрізі розпорядників нижчого рівня і одержу­вачів бюджетних коштів.

Розподіли складаються у 2 примірниках, підписується керів­ником та головним бухгалтером установи.

Державне казначейство України, одержавши розподіл відкритих асигнувань перевіряє його в автоматичному режимі. Один примірник розподілу залишається в Державному каз­начействі України , а другий — передається головному розпоряд­никові. Дані розподілів відображаються на відповідних рахунках, відкритих за рахунками позабалансового обліку. ) Групувавши перевірені розподіли за територіями , складає ре­єстри на відкриття бюджетних асигнувань відповідним територі­ям. Реєстри передаються управлінням Державного казначейства.

Суми переданих асигнувань відображаються на відповідних рахунках управлінського обліку та є аналітичною базою даних Державного казначейства України.

На підставі цих даних складається зведений реєстр асигну­вань загального фонду Державного бюджету (у розрізі обласних управлінь). Уразі необхідності у суми асигнувань вносяться зміни.

Операції відкриття асигнувань зі спеціального фонду Державного бюджету.

Державне казначейство на основі інформації про надхо­дження коштів на відповідні рахунки та помісячного розпису спе­ціального фонду Державного бюджету готує розпорядження про відкриття асигнувань і перерахування коштів в розрізі голо­вних розпорядників. Суми відкритих асигнувань обліковуються на рахунках поза­балансового обліку.

Головні розпорядники, отримавши від казначейства випи­ску щодо відкритих асигнувань, готують і передають до казначей­ства розподіли відкритих асигнувань за кодами програмної та економічної класифікації видатків та за територіями у розрізі розпорядників нижчого рівня і одержувачів бюджетних коштів.

Державне казначейство складає реєстри про суми відкри­тих асигнувань і передає їх управлінням. Суми переданих асигну­вань відображаються на рахунках управлінського обліку.

Кошти спеціального фонду використовуються для цільових асигнувань. Залишки коштів на рахунках спеціального фонду на­прикінці бюджетного року використовуються для здійснення ви­датків у наступному бюджетному періоді з урахуванням цільового призначення.

Здійснення видатків розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів може здійснюватися двома шляхами: - безготівковим проведенням платежів суб'єктам, які вико­нали роботи або послуги розпорядникам або одержувачам бюдже­тних коштів та виплатою готівки.

Органи Державного казначейства здійснюють платежі з реєстраційних та спеціальних реєстраційних рахунків, відкритих в органах казначейства. Проведення видатків розпорядниками та одержувачами бю­джетних коштів здійснюється відповідно до затверджених коштори­сів, планів асигнувань або планів використання бюджетних коштів.

За кожним реєстраційним рахунком в Державному казначействі в автоматичному режимі відкривається спеціальна картка з інформацією про виділені бю­джетні асигнування, використані суми та залишки коштів

Порядок безготівкового здійснення платежів

Державне казначейство України:

- контролює цільове використання коштів при проведенні платежів;

- здійснює платежі за дорученням головних розпорядників коштів і при наявності відповідного бюджетного зобов'язання.

Підставою для перерахування коштів є платіжні доручення, підготовлені власником рахунку; документи, які підтверджують цільове направлення коштів (договори на закупівлю товарів, робіт та послуг, акти виконаних ро­біт, звіти про результати здійснення процедур закупівель товарів, ро­біт та послуг за державні кошти; листи-погодження у випадках, пе­редбачених законодавством; накладні, товарно-транспортні накладні та рахунки до них, рахунки-фактури, трудові угоди, заявки на пере­рахування коштів на карткові рахунки тощо).

Платежі суб'єктам, що виконали роботу, проводяться протягом 10 днів - у межах залишку коштів на рахунках розпорядника та у межах бюджетного періоду.

У рядку „Призначення платежу" платіжного доручення мають зазначатися наступні реквізити:

- реєстраційний номер зобов'язання, код оплати, код економічної класифікації видатків бюджету. Кошти на здійснення видатків зараховуються на відповідні реєстраційні (спеціальні реєстраційні) рахунки, відкриті на ім'я розпорядників бюджетних коштів за балансовими рахунками 352 групи Плану рахунків, в момент оплати рахунків. Таким чином, на рахунках 3 класу на кінець операційного дня залишків не буває, окрім випадків відновлення видатків.

Проведення платежу підтверджується штампом казначея «сплачено». Розпорядники коштів одержують виписку про проведену операцію. Відповідальність за оформлення документів, необхідних для одержання коштів на здійснення видатків, несуть роз­порядники бюджетних коштів

Порядок виплати готівки розпорядникам або одержува­чам бюджетних коштів

Для одержання готівки на виплату заробітної плати, стипендії, допомоги, видатків на службові відрядження розпорядники та одержувачі бюджетних коштів подають до органів Державного казначейства заявку на видачу готівки Заявка оформлюється в двох екземплярах на уповнова­жену особу (матеріально відповідальну), один з яких після видачі готівки повертається розпорядникові з відповідним відбитком штампа казначея. Заявки на видачу готівки виписуються на матеріально відповідальних осіб.

При одержанні готівки для виплати заробітної плати разом із заявкою подаються платіжні доручення на перерахування сум з доходів фізичних осіб і в інші загальнообов'язкові державні фонди відповідно до чинного законодавства.

Одержання готівки на придбання медикаментів, продуктів харчування та інших матеріальних цінностей здійснюється за письмовим повідомленням розпорядника (але при наявності на це дозволу голо­вного розпорядника бюджетних коштів та заявки на видачу готівки). Після одержання готівки розпорядник упродовж трьох ро­бочих днів надає органам Державного казначейства документи, які підтверджують здійснення видатків та взяття при необхідності на облік матеріальних цінностей (акт придбання матеріальних цінностей, прибуткова накладна).

Уповноважена особа розпорядника бюджетних коштів оде­ржує грошові кошти за чеком в комерційному банку під звіт. Чек дійсний на протязі 10 календарних днів.

Видача готівки здійснюється з поточних рахунків, відкри­тих на ім'я органів Державного казначейства за балансовими ра­хунками групи 257 - „Кошти Державного і місцевого бюджетів до виплати" Плану рахунків комерційних банків України. На рахунки групи 257 кошти до виплати зараховують без перерахувань, на підставі узагальнених заявок розпорядників коштів.

Невикористану готівку уповноважені особи розпорядників, одержувачів бюджетних коштів повертають безпосередньо на цей самий рахунок за відповідними документами.

Відмови у здійсненні видатків розпорядників та одержу­вачів бюджетних коштів

Для забезпечення контролю за цільовим спрямуванням бю­джетних коштів органи Державного казначейства в частині вико­нання державного бюджету за видатками здійснюють:

- попередній контроль - на етапі реєстрації зобов'язань роз­порядників бюджетних коштів;

- поточний контроль - у процесі оплати рахунків розпоряд­ників та одержувачів бюджетних коштів.

Органи Державного казначейства перевіряють:

- достатність підстав для здійснення платежів;

- відповідність платежів вимогам обліку і контролю за зо­бов'язаннями;

- правильність оформлення розрахункових документів. Оплата рахунків розпорядників або одержувачів бюджетних коштів здійснюється в органах Державного казначейства за наявності зареєстрованих бюджетних зобов'язань та підтвердних документів;

- залишків невикористаних відкритих асигнувань у розрізі кодів економічної класифікації видатків за загальним та спеціаль­ним фондами державного бюджету;

- відповідності змісту операцій, поданих підтвердними доку­ментами, кодам економічної класифікації видатків, зазначеним у призначенні платежу.

При невиконанні однієї з цих вимог органи Державного каз­начейства відмовляють в оплаті та повертають документи для усунення причин, через які було відмовлено в оплаті.

Органи Державного казначейства України повідомляють розпорядників бюджетних коштів про відмову в оплаті у письмо­вій формі.

<< | >>
Источник: Зимницька Л.І.. ОПОРНИЙ КОНСПЕКТ ЛЕКЦІЙ З ДИСЦИПЛІНИ «БЮДЖЕТНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ» Павлоград, 2011. 2011

Еще по теме 3. Касове виконання видаткової частини бюджету:

  1. 5. Касове виконання видаткової частини бюджету
  2. 1. Поняття та принципи виконання бюджету. Органи, які забезпечують виконання дохідної частини бюджету
  3. 2.2. Формування видаткової частини місцевого бюджету на фінансування видатків на охорону здоров’я в Верхньодніпровському районі
  4. 6.3. Касове виконання бюджету
  5. 4. Касове виконання бюджету
  6. 6. Касове виконання бюджету: поняття, сутність, системи
  7. Сутність касового виконання державного бюджету за доходами
  8. 1. Організація виконання дохідної частини бюджету. Податковий менеджмент
  9. 2. Касове виконання Державного бюджету України
  10. 6.1. Організація і порядок виконання доходної частини бюджету
  11. Організація касового виконання державного бюджету за доходами та порядок зарахування платежів
  12. Тема 4. Організація виконання дохідної частини бюджету. Податковий менеджмент
  13. Тема 6. Організація виконання дохідної частини Державного бюджету України
  14. Основні напрямки реформування Державного казначейства України і казначейської системи касового виконання Державного бюджету України
  15. Передумови реформування механізму виконання державного бюджету
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -