<<
>>

Економічна сутність і причини виникнення державного боргу

Державний борг за своєю економічною сутністю визначає економічні відносини держави як позичальника з її кредиторами (резидентами та нерезидентами) з приводу перерозподілу частини вартості валового внутрішнього продукту на умовах строковості, платності та повернення.

За умовами залучення коштів розрізняють внутрішній та зовнішній борг. Внутрішній державний борг - сукупність зобов'язань держави перед резидентами (заборгованість держави всім громадянам, які тримають внутрішні державі облігації).

Державний внутрішній борг складається із заборгованості, що виникає щорічно за новими борговими зобов'язаннями уряду. Він формується в результаті випуску державних цінних паперів, отримання кредитів та виникнення інших боргова зобов'язань.

Зовнішній державний борг - сукупність боргових зобов'язань держави, що виникли в результаті запозичення держави на зовнішньому ринку.

Державний зовнішній борг складається з:

> позик на фінансування державного бюджету та погашення зовнішнього державного боргу;

> позик на підтримку національної валюти;

> позик на фінансування інвестиційних та інституціональних проектів;

> гарантій іноземним контрагентам щодо виконання контрактних зобов'язань у зв'язку з некомерційними ризиками;

> державних гарантій, що надаються Кабінетом Міністрів України для

кредитування проектів, фінансування яких передбачено державним

бюджетом України.

Відповідно до Закону України про Державний бюджет на відповідний рік визначається граничний розмір дефіциту бюджету (граничний розмір дефіциту Державного бюджету України на 2007 рік у сумі 15.715.729 тис. грн., у тому числі граничний розмір дефіциту загального фонду Державного бюджету України - у сумі 14.412.501 тис. грн. та граничний розмір дефіциту спеціального фонду Державного бюджету України - у сумі 1.303.228 тис. грн.) та джерела його покриття за рахунок внутрішнього та зовнішнього фінансування, а також встановлюється граничний розмір державного внутрішнього та зовнішнього боргу України на 1 січня наступного за бюджетним роком з визначенням напрямів використання фінансових ресурсів.

Розмір державного боргу розраховується у грошовій формі, як непогашена основна сума прямих боргових зобов'язань держави. Стан державного боргу визначається на останній день звітного періоду та включає операції за цей день.

Згідно із Законом України "Про Державний бюджет на 2007 рік" станом на 31 грудня 2007 року граничний розмір державного внутрішнього боргу України встановлено в сумі 20.274.714,9 тис. гривень та в сумі 1.033.911,9 тис. доларів США, граничний розмір державного зовнішнього боргу України - в сумі, еквівалентній 9.890.764,5 тис. доларів США.

Відповідно до бюджетної класифікації України державний борг класифікується за типом кредитора і типом боргового зобов’язання.

За формою залучення коштів державний борг поділяється на державні запозичення та гарантії.

Державні запозичення - залучення державою в особі Кабінету Міністрів України, через Міністерство фінансів України грошових коштів, іншого майна та майнових прав, яке передбачає прийняття зобов'язань щодо грошових коштів на умовах строковості, платності та повернення.

Розрізняють:

1) державне внутрішнє запозичення, що здійснюється шляхом укладання угод з резидентами України про позику та випуск державних цінних паперів, що

розміщуються на внутрішньому ринку;

2) державне зовнішнє запозичення - державне запозичення, що здійснюється шляхом укладання з нерезидентами України угод про позику та випуск державних цінних паперів, що розміщуються на зовнішньому ринку.

Державне запозичення може здійснюватись лише з метою:

У фінансування дефіциту державного бюджету;

У підтримки платіжного балансу та поповнення валютних резервів;

У на інші цілі, встановлені законом України в кожному окремому випадку.

Державна гарантія - зобов'язання держави в особі Кабінету Міністрів України, що діє через Міністерство фінансів України, повністю або частково виконати платежі на користь кредитора у випадку невиконання позичальником, іншим ніж Україна, зобов'язань щодо повернення грошових коштів на умовах строковості і платності.

Формою надання державної гарантії є державна порука. Основними способами реалізації державних гарантій та запозичень можуть бути:

K випуск (емісія) державних цінних паперів;

K укладення угод про позику та гарантійних угод;

K інші способи, передбачені законодавством України.

При наданні державних гарантій виникає потенційний державний борг, який стає реальним за умови відшкодування кредитору суми зобов'язань позичальника, за якими держава була гарантом.

За валютою залучення державний борг поділяється на борг у національній і іноземній валюті.

Внутрішній борг переважно формується в національній валюті. Для залучення коштів емітуються цінні папери, які розміщуються на внутрішньому фондовом ринку. Державний борг в іноземній валюті виникає в результаті здійснення безпосереднього запозичення коштів в урядів зарубіжних країн, міжнародних фінансово-кредитних організацій, іноземних банків, а також розміщення державних боргових зобов'язань на міжнародних ринках капіталів.

Залежно від терміну залучення коштів розрізняють:

K короткостроковий борг (з терміном погашення до одного року),

У середньостроковий (від одного до п'яти років),

У довгостроковий (від п'яти років і більше).

Державний борг можна поділити також на:

У капітальний, який включає всю сукупність боргових зобов’язань держави на певну дату;

У поточний, що складається з платежів по зобов'язаннях, які позичальник повинен погасити у звітному періоді.

Основними причинами виникнення та зростання державного боргу в Україні є дефіцит державного бюджету.

2.

<< | >>
Источник: Бюджетна система України. Лекції. 2011

Еще по теме Економічна сутність і причини виникнення державного боргу:

  1. 5.1. Економічна сутність дефіциту державного бюджету та причини його виникнення
  2. 7.1. Поняття державного боргу, причини виникнення, види
  3. 13.4 Причини виникнення і сутність інфляції
  4. § 7. Дисфункція економічних відносин як загальна причина виникнення тіньової економіки
  5. 30. Форми та методи конкурентної боротьби. Причини виникнення і сутність монополій. Антимонопольна діяльність держави.
  6. Економічна сутність і роль державного кредиту
  7. Державний кредит; структура і динаміка державного боргу
  8. Тема 9. Державний кредит і видатки бюджету на обслуговування державного боргу
  9. Вплив державного боргу на національні фінанси
  10. 9.1. Регіональна економічна політика, її сутність і завдання. 9.2. Механізм реалізації регіональної економічної політики держави. 9.3. Державне регулювання соціально-еконо­мічного розвитку регіонів. 9.4. Місцеві бюджети як фінансова основа соціально-економічного розвитку регіонів
  11. Бюджетний дефіцит та динаміка державного боргу
  12. 82. Сутність і мета економічного зростання. Модель економічного зростання Харрода-Домара як неокейнсіанський варіант моделювання економічного розвитку.
  13. 5.1. Науково-технічний прогрес та економічне зростання. 5.2. Необхідність і сутність науково-технічної політики. 5.3. Форми та методи реалізації науково-технічної політики. 5.4. Концепція державної інноваційної політики. 5.5. Орга­нізаційно-економічний механізм державного регулювання інноваційної діяльності
  14. Походження, сутність та концепції виникнення грошей
  15. 2.1. Сутність соціально-економічної стратегії. 2.2. Соціально-економічне прогнозування. 2.3. Макроекономічне планування. 2.4. Державне програмно-цільове планування
  16. 7.2. Причини виникнення конфліктів
  17. 55. Виникнення, сутність та етапи розвитку меркантилізму.
  18. Державне втручання в економіку, державна економічна політика, державне управління економікою
  19. 146. Причини виникнення та суть глобальних проблем.
  20. 85. Причини виникнення ісутність глобальних проблем.
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -