<<
>>

Процедури конкурентного відбору

Закупівля може здійснюватися шляхом застосування однієї з п’яти видів процедур: відкритих торгів, торгів з обмеженою участю, двоступеневих торгів, запиту цінових пропозицій (котирувань), закупівлі в одного постачальника (виконавця).

Основною процедурою є відкриті торги. Питома вага відкритих торгів у загальній сумі коштів за укладеними договорами в 2001 р. становила 32,6 % (рис. 10.2).

Під час проведення відкритих торгів тендерні пропозиції мають право надавати всі заінтересовані учасники, запрошені замов­ником через публікацію оголошення, якщо проводилася поперед­ня кваліфікація учасників. Процедура торгів з обмеженою участю може застосовуватися у разі, якщо товари (роботи, послуги) через їхній складний або спеціалізований характер можуть бути запропоновані обмеженою кількістю учасників або закупівля у зв’язку з її спеціальним призначенням становить державну таємницю.

В оголошенні про проведення відкритих торгів та запрошенні до участі у процедурі торгів з обмеженою участю, крім даних про умови закупівлі, зазначаються: способи й місце отримання тендерної документації та розмір плати за неї; місце та строк подання тендерних пропозицій; місце та дата їх розкриття, оцінювання та порівняння.

Рис. 10.2. Структура коштів за укладеними договорами, % (2001 р.)

Тендерна документація — це комплект документів, що готується замовником і передається виконавцям для підготовки ними тендерних пропозицій щодо предмета закупівлі. У тендерній документації замовник повинен зазначити вимоги щодо надання тендерного забезпечення, його розмірів, форми, а також випадки, коли тендерне забезпечення не повертається виконавцю. Тендерне забезпечення (забезпечення тендерної пропозиції) — це надання виконавцем замовнику гарантій щодо забезпечення виконання ним зобов’язань, які виникають у зв’язку з поданням тендерних пропозицій, включаючи такі способи забезпечення, як банківські гарантії, резервні акредитиви, чеки, згідно з якими первинне зобов’язання несе будь-який банк, депозити, векселі.

Тендерна пропозиція (пропозиція щодо певного об’єкта закупівлі, яка готується та подається виконавцем замовнику відповідно до вимог тендерної документації) подається у письмовій формі за підписом уповноваженої посадової особи виконавця. Роз­криття тендерних пропозицій відбувається у день закінчення строку їх подання у час та у місті, зазначених у тендерній документації. Замовник під час їх розкриття перевіряє наявність всіх необхідних документів, правильність їх оформлення, а також оголошує присутнім представникам виконавців найменування та адресу кожного виконавця та ціну кожної тендерної пропозиції. Процедура завершується складанням відповідного протоколу.

Не пізніше як через 30 днів після розкриття тендерних пропозицій замовник на основі критеріїв і методики оцінювання тендер­них пропозицій, зазначених у тендерній документації, визначає переможця торгів. Такими критеріями можуть бути: найнижча ціна; строк поставки (виконання); якість та функціональні характеристики, екологічна чистота; післяпродажне обслуговування; умови розрахунків; експлуатаційні витрати; передача технології та підготовка управлінських, наукових і виробничих кадрів, включаючи використання місцевих ресурсів, у тому числі засобів виробництва, робочої сили і матеріалів для виготовлення товарів (виконання робіт, надання послуг) тощо.

Пропозиція, що за результатами оцінювання визнається найліпшою, підлягає акцептуванню. Акцепт тендерної пропозиції — це прийняття замовником тендерної пропозиції та надання згоди на її оплату. Тендерна пропозиція вважається акцептованою, якщо замовником в установлений строк подано письмове підтвердження виконавцю в акцепті тендерної пропозиції після визначення його переможцем. На підставі акцепту між замовником і переможцем тендеру укладається договір про закупівлю.

Процедура двоступеневих торгів застосовується у таких випадках:

1) якщо замовник не може скласти конкретний перелік товарів (робіт, послуг), що підлягають закупівлі, або якщо для прийняття оптимального рішення про закупівлю необхідно провести переговори з виконавцями;

2) якщо всі тендерні пропозиції, подані виконавцями на відкриті торги, відхилені замовником через змову учасників щодо ціни предмета закупівлі або якщо тендерні пропозиції не відповідають вимогам тендерної документації;

3) коли предметом закупівлі є будівельні роботи за типовим проектом, щодо якого було вже укладено договір про закупівлю;

4) коли предметом закупівлі є наукові дослідження, здійснення експериментів або розробок, надання консультативних та інших спеціальних послуг.

Процедура двоступеневих торгів здійснюється у два етапи. На першому етапі всім виконавцям пропонується подавати поперед­ні тендерні пропозиції, без зазначення ціни. Мають міститися лише пропозиції щодо технічних, якісних та інших характеристик предмета закупівлі, умови поставки, підтвердження професійної та технічної компетенції учасників та їх відповідності кваліфікаційним вимогам. На цьому етапі замовник проводить переговори з потенційними виконавцями. На другому етапі замов­ник пропонує виконавцям надати остаточні тендерні пропозиції із зазначенням ціни.

Закупівлі шляхом застосування процедури запиту цінових пропозицій (котирувань) замовник може здійснювати щодо товарів і послуг, для яких існує постійно діючий ринок, та за умови, що вартість їх закупівлі не перевищує суми, еквівалентної 20 тис. євро. Під час цієї процедури замовник подає запит щодо цінових пропозицій не менш як трьом виконавцям. Замовник укладає договір про закупівлю з тим учасником-переможцем, який подав пропозицію, що відповідає вимогам замовника та має найнижчу ціну.

Закупівля в одного виконавця — це процедура, відповідно до якої замовник укладає договір про закупівлю з виконавцем після проведення з ним переговорів. Ця процедура застосовується замовником після погодження з уповноваженим органом у разі: закупівлі творів мистецтва або закупівлі, пов’язаної із захистом авторських прав; відсутності конкуренції на товари (роботи, послуги); потреби у здійсненні додаткових поставок первинним виконавцем, призначених для часткової заміни або розширення поставок, коли зміна виконавця може призвести до закупівлі товарів, які не відповідають вимогам взаємозаміни з наявними товарами; закупівлі товарів, які становлять державну таємницю, тощо.

<< | >>
Источник: С. М. Чистов та ін.. Державне регулювання економіки: Навч. посіб. /— Вид. 2-ге, доопрац. і допов. — К.: КНЕУ,2004. — 440 с.. 2004

Еще по теме Процедури конкурентного відбору:

  1. Підготовчий етап конкурентного відбору учасників процедури закупівлі
  2. 3. Равновесие конкурентной фирмы.Предложение совершенно конкурентной фирмы и отрасли. Эффективность конкурентных рынков.
  3. Процедуры средств контроля и процедуры по существу в аудите себестоимости продукции хлебопечения. Вопросник внутреннего контроля, методика проведения процедур по существу.
  4. Аудит издержек производства и обращения в организациях общественного питания: программа; методы сбора доказательств; процедуры средств контроля; процедуры по существу.
  5. Аудит торговых операций на оптовых и розничных торговых предприятиях: программа аудита, процедуры средств контроля и по существу. Методы сбора доказательств при процедурах по существу.
  6. Учасники процедури державних закупівель
  7. Процедуры конкурса
  8. 66. Несостоятельность конкурентных рынков и государственное вмешательство
  9. Предложение конкурентной фирмы.
  10. 2. Конкурентное преимущество и его характеристики
  11. 14.4. Процедура банкротства
  12. Завершальний етап процедури закупівлі
  13. 35. ПОРЯДОК ВЫПОЛНЕНИЯ АНАЛИТИЧЕСКИХ ПРОЦЕДУР
  14. 33. ЦЕЛИ ПРИМЕНЕНИЯ АНАЛИТИЧЕСКИХ ПРОЦЕДУР
  15. 33. Конкурентная фирма, несущая убытки
  16. Типичные элементы стандартизированной процедуры
  17. 3. Равновесие конкурентной фирмы
  18. 2.4. Окружение бизнеса, анализ конкурентной среды
  19. 2. Доход конкурентной фирмы
  20. 3. Понятие конкурентоспособности и конкурентных стратегий
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -