<<
>>

14.9.1. Державне регіональне управління

Державне регулювання регіональної економіки треба скеру­вати, насамперед, на комплексне вирішення соціально-економіч­них проблем, специфічних для кожного регіону. Потрібно поси­лити міжгалузеву виробничу координацію всередині територіаль­но-виробничих комплексів, забезпечити повноту їхніх енерговиробничих циклів.

Хоча регіональні органи управління інших країн цих питань не вирішують, у нинішній перехідній економіці Ук­раїни це стало об'єктивною потребою.

Світовий досвід засвідчує, що на регіональному рівні ви­рішують такі проблеми: забезпечення потреб населення продо­вольчими та непродовольчими товарами широкого вжитку, плат­ними послугами, об'єктами соціальної інфраструктури та житла, боротьба з безробіттям та забезпечення раціональної зайнятості, охорона довкілля, збереження і відновлення природних ресурсів, підтримка стабільного рівня цін на товари першої потреби, забез­печення нормальної екологічної обстановки, правопорядку, закон­ності. Для цього використовують весь набір економічних і орга­нізаційних методів управління. Структура та кадровий склад рег­іонального управління тут орієнтовані не на оперативну роботу, а на ближню перспективу.

Проте в кожному регіоні України є серйозні проблеми спри­чинені сформованою в попередній період недосконалою структу­рою виробництва і, відповідно, нераціональним використанням ресурсного потенціалу, відсутністю ринкової інфраструктури та ін. Це зумовлює потребу урізноманітнити форми державного уп­равління регіональною економікою.

Державне регіональне управління господарством області має дворівневу систему: 1) державне регіональне управління, яке охоп­лює області та регіони; 2) місцеве самоврядування, яке є в селах, селищах та містах. Проте чинне законодавство, зокрема Закон Ук-

527

раїни "Про внесення змін і доповнень до Закону України "Про формування місцевих органів влади й управління", не забезпечу­вало чіткої взаємодії структур регіонального державного управл­іння і місцевого самоврядування, стимулювало місцевий егоїзм, колізію державних і місцевих інтересів.

У Європі "місцеве самоврядування" закріплене відповідним актом міжнародного рівня. У жовтні 1985 p. Європейська Рада у Страсбурзі прийняла Європейську Хартію про місцеве самовря­дування.

На підставі положень XI розділу Конституції України Вер­ховна Рада у червні 1997 p. прийняла Закон "Про місцеве само­врядування в Україні"1, покликаний вирішувати проблеми, пов'я­зані з розбудовою місцевого самоврядування як одного з елементів взаємодії територіальних громад, держави та особи. Закон, відпо­відно до Конституції України, визначає систему та гарантії місце­вого самоврядування в Україні, засади організації та діяльності, правового статусу і відповідності органів та посадових осіб.

Незалежно від форми власності, яка переважає в господарсь­кому комплексі, регулювальну діяльність держави реалізують че­рез такі функції: планування (індикативне, стратегічне), органі­зацію, регулювання, облік та контроль.

Нижче (рис. 14.6) зображено найбільш вдалу сьогодні, на наш погляд, схему управління розвитком економічних та соціальних процесів у регіоні, запропоновану Л.Зайцевою2

Рекомендований перелік управлінь, відділів та інших струк­турних підрозділів обласної та районної державних адміністрацій затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 15 трав­ня 1998 p. за №748:

Відділи та інші підрозділи секретаріату обласної держав­ної адміністрації:

Організаційний відділ

Інформаційно-аналітичний відділ

_____

1 Закон України "Про місцеве самоврядування в Україні" // Голос України. 1997. 2 червня.

2 Зайцева Л.М. Регіональная система управлення: Организационно-методологи ческий аспект. Донецк. 1997.

528

529

Відділ кадрової роботи з питань державної служби і нагород Юридичний відділ

Відділ з питань діловодства та контролю Господарсько-фінансовий відділ

Відділ взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями

Відділ взаємодії з правоохоронними органами Управління та інші структурні підрозділи обласної дер­жавної адміністрації:

Управління з питань економіки і власності Управління зовнішніх економічних зв'язків, торгівлі та по­бутового обслуговування населення Управління промисловості, енергетики, транспорту та зв'язку Фінансове управління Управління капітального будівництва1 Управління у справах національностей, міграції та релігій Управління житлово-комунального господарства Управління містобудування та архітектури Управління агропромислового комплексу Управління державної ветеринарної медицини Управління соціального захисту населення Управління праці та зайнятості населення Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Управління освіти Управління охорони здоров'я Управління культури Управління у справах сім'ї та молоді Управління з питань фізичної культури та спорту Управління у справах преси та інформації Управління з питань оборонної і .мобілізаційної роботи Відділ питань з охорони праці Обласний державний архів

_____

1 Управління капітального будівництва фінансують з коштів, передбачених у вар­тості будівництва на утримання служб замовника.

530

Відділи та інші підрозділи секретаріату районної держав­ної адміністрації:

Відділ організаційної і кадрової роботи з питань нагород

Загальний відділ

Юридичний відділ

Господарсько-фінансовий відділ

Відділ взаємодії з політичними партіями та громадськими

організаціями

Управління, відділи та інші структурні підрозділи ра­йонної державної адміністрації:

Управління з питань економіки та власності

Управління агропромислового комплексу

Управління соціального захисту населення

Відділ субсидій

Відділ з питань охорони праці

Відділ містобудування, архітектури та житлово-комунально­го господарства

Фінансовий відділ

Відділ освіти

Відділ культури

Відділ у справах сім'ї, молоді та спорту

Відділ реєстрації актів громадянського стану1

Відділ оборонної і мобілізаційної роботи

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захис­ту населення

Архівний відділ

Застосовуючи законодавчі положення, місцеві ради мають широкі можливості в реалізації прав місцевого самоврядування, контролю за діяльністю органів виконавчої влади щодо виконан­ня делегованих повноважень, за роботою виконавчих органів і по­садових осіб місцевого самоврядування. Посадові особи місце­вого самоврядування звітують перед членами територіальних гро­мад про діяльність рад та їхніх виконавчих органів, свою особис­ту роботу з організації виконання рішень представницьких органів, забезпечення законності.

_____

1 Діє до утворення управління юстиції.

531

<< | >>
Источник: І. Михасюк та ін.. Державне регулювання економіки /За ред. д-ра. екон. наук, проф., акад. АН Вищої школи України І.Р.МИХАСЮКА/. - Львівський національний університет ім. І.Франка, Львів: "Українські технології",1999. - 640 с.. 1999

Еще по теме 14.9.1. Державне регіональне управління:

  1. Регіональний рівень управління (штатів, земель, провінцій, республік).
  2. Тема 2. Державна регіональна фінансова політика
  3. ТЕМА 2. Органи державного управління в системі державного регулювання економіки України
  4. 13.6. Державна служба в країнах з унітарним типом адміністративно- державного управління (франиія, Великобританія)
  5. 1. Основні поняття управління. Теорія адміністративно- державного управління
  6. Державне втручання в економіку, державна економічна політика, державне управління економікою
  7. 10.1. Державне підприємництво й управління державною власністю
  8. Управління державним боргом
  9. 1. Класифікація органів державного управління
  10. 13.4. Теорія адміністративно-державного управління в Німеччині
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -