<<
>>

75. Аграрне виробництво – особлива сфера вкладання капіталу та праці.

В сучасних умовах виробництво продовольства та технічних культур грунтується на міжгалузевій виробничій системі. На всіх стадіях виробництва, постачання та збуту аграрної продукції активна роль належить транспортним фірмам, банкам, страховим компаніям тощо.

Аграрне виробництво – основа існування всього людства, адже людство потребує продукти харчування та технічні культури щодня та щохвилини. З поглибленням екологічних проблем та забрудненням навколишнього середовища в с/г все більшу роль починає відігравати капітал, направлений не лише на реалізацію с/г продукції та її доставку та зберігання, а й на забезпечення реалізації програм екологічно чистого вирощування продукції.

Вкладання праці в аграрне виробництво – це обов”язковий процес, бо машини та навіть найсучасніше обладнанні неспроможні виростити та обробити всю різноманітність с/г продукції. Аграрне виробництво – чи не найвигідніша ланка суспільного виробництва країни.

<< | >>
Источник: Шпаргалки.com. Відповіді на екзамен з Політекономії. 2016

Еще по теме 75. Аграрне виробництво – особлива сфера вкладання капіталу та праці.:

  1. Аграрная сфера как база цивилизационного развития
  2. Аграрное производство — особая сфера приложения труда и капитала
  3. Розділ 8. Сутність капіталу. Витрати виробництва і прибуток
  4. 1.1. Сучасний стан і тенденції розвитку аграрного виробництва
  5. 122. Концентрація і централізація виробництва та капіталу. Виникнення монополій та їх форми.
  6. Тема 1. Соціально-економічний стан аграрного виробництва. Сутність і цілі аграрної політики держави
  7. 3. Еволюція товарного виробництва. Властивості товару. Двоїстий характер праці, втіленої в товар.
  8. Суспільний поділ праці. Товарне виробництво та умови його розвитку. Товар та його властивості. Вартість та цінність товару
  9. 13.1. Державне регулювання ринку праці, зайнятості та умов праці
  10. 22. Кругооборот капіталу. Функції форм капіталу.
  11. 9.4 Пропозиція праці. Рівновага на конкурентному ринку праці
  12. § 1. Суспільне виробництво та його основні чинники. Продукт виробництва
  13. Розділ 3. Форми суспільного виробництва. Генезис товарного виробництва, його основні риси та еволюція
  14. 24. Власність на засоби виробництва та способи з”єднання факторів виробництва.
  15. 2.4 Виробництво, розподіл, обмін та споживання, як стадії суспільного виробництва
  16. § 1. Типы аграрного строя и проблемы аграрного коммунизма*
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -