<<
>>

Місцеві фінанси як фіскальний інструмент

Місцеві органи влади мають право в рамках, визначених законодавством, встановлювати місцеві податки і збори. Крім того, вони можуть надавати пільги для сплати податків, що надходять у місцеві бюджети.

Фіскальна політика місцевих органів влади в багатьох країнах є важливим інструментом впливу на розміщення продуктивних сил, на розвиток депресивних територій, на впровадження у виробництво досягнень НТП.

Створюючи особливі чи пільгові режими оподатковування, місцева влада залучає додаткові інвестиції, сприяє новому будівництву, розвитку зовнішньоекономічних зв’язків, створенню спеціальних економічних зон та зон промислового будівництва. Досвід інших країн показує, що чим менше розвинуто ту чи іншу територію, тим більші податкові пільги надають їй органи влади з метою подолання відставання. Дуже часто у створенні сприятливих фінансових умов для розвитку депресивних територій бере участь і держава. Систему таких пільг названо преференціями. Формами преференцій є особливі бюджетні режими, податкові канікули, особливі режими валютного регулювання та візові режими. Загальні дії місцевої та центральної влади доповнюються заходами наддержавного характеру. Такі заходи здійснюються в рамках Європейського Союзу.

Число податків у різних країнах коливається від 20 до 100, а їхня питома вага в загальних доходах місцевих бюджетів — від 30 до 70 %. При всій розмаїтості систем місцевого оподатковування існує ряд податків, що стягуються в більшості країн. Це податки на доходи (прибутковий податок з фізичних осіб та корпорацій у США, ФРН та Франції, подушний податок у Великій Британії, податок зі спадщини), податки на нерухомість (майновий у США та Японії, поземельний у ФРН, Франції, земельний податок з будівель та податок на житло у Франції), податки на діяльність (податок на професію у Франції, промисловий пода- ток у ФРН), податки зв’язані з товарообігом (податок з продажів у США, податок на додану вартість у ФРН та Франції, акцизи на бензин, тютюн, спиртні напої), різного роду збори та платежі (за автомобіль, паркування, відкриття ресторанів, розважальні видовища, за полювання, на захист навколишнього середовища, на собак, за видачу різного роду ліцензій і документів та ін.).

Міжнародний досвід свідчить, що в більш економічно розвинутих країнах частка доходів місцевих бюджетів у загальному обсязі ресурсів держави вища. Так, якщо в Португалії вона становить 3 % у ВВП, то в Норвегії — 15 %, у Швеції — 31 %.

В Україні місцеві органи влади з 1993 р. також отримали дозвіл на установлення місцевих податків та зборів, хоча вони відіграють незначну роль. За рахунок місцевих податків та зборів формується лише 3-5 % доходів місцевих бюджетів.

3.3.3.

<< | >>
Источник: Миргородська Л.О.. Фінансові системи зарубіжних країн: Навчальний посібник. — К.: Центр учбової літератури,2008. — 320 с.. 2008

Еще по теме Місцеві фінанси як фіскальний інструмент:

  1. Місцеві фінанси як інструмент фінансування суспільних послуг
  2. Місцеві фінанси як інструмент економічного зростання
  3. Місцеві фінанси як інструмент перерозподілу ВВП
  4. Фіскальна політика (бюджетно-податкова) та її інструменти. Дискреційна та не дискреційна (автоматична) фіскальна політика
  5. Тема 1. Місцеві фінанси в економічній системі держави
  6. А.Ю. Чубак, К.М. Свізінська. Місцеві фінанси: Навчально-методичний посібник для студентів, які навчаються за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво» за напрямом підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит»/ Укл. А.Ю. Чубак, К.М. Свізінська – Дніпропетровськ, Дніпропетровська державна фінансова академія,2010.- 131 с., 2010
  7. 15.1 Фіскальна політика, типи, функції
  8. 116. Фіскальна політика. Способи збалансування державного бюджету. Фіскальні методи регулювання виробництва.
  9. Механізми реалізації фіскального ТА РЕГУЛЯТИВНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ОПОДАТКУВАННЯ ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ
  10. ТЕМА 8. МІСЦЕВІ ФІНАНСИ
  11. 5.6. МІСЦЕВІ ПОДАТКИ І ЗБОРИ
  12. Місцеві позики
  13. Дискреційна та не дискреційна (автоматична) фіскальна політика
  14. Місцеві бюджети, їх доходи та видатки
  15. Місцеві державні адміністрації
  16. § 3.5. Фінансові інструменти
  17. Місцеві бюджети як самостійний інститут у структурі місцевих фінансів
  18. 9.4. Місцеві бюджети як фінансова основа соціально-економічного розвитку регіонів
  19. Організація та інструменти міжбюджетних відносин
  20. Управління місцевими фінансами