<<

Інтеграційні системи у системі МЕВ

План

1. Міжнародна економічна інтеграція

2. Інтеграційні процеси в Європі

3. Інтеграція в Північній Америці, Азіатсько-тихоокеанських регіонах.

1. Міжнародна економічна інтеграція-вищий рівень розвитку м-них е-них відносин, якій характеризується взаємним переплетінням економік різних країн, проведення узгодженої д-ної політики у взаємних е-чних відносинах і відносинах з третіми країнами.

МЕІ відбувається на двох рівнях:

І р.-на рівні окремих фірм, які у своїй діяльності вступають у інтеграційні процеси(транснаціон.компанії)

ІІ р-на міжнародному рівні, коли д-ва цілеспрямовано сприяє переплетінню та взаємодоповненю праці ікапіталуу рамках групи країн і забезпечує функціонуваня особливих інтеграційних інструментів та структур.

МЕІ передбачає:

-співробітництво між національними економіками різних країн

-ліквідація бар’єрів у торгівлі між країнами;

-зближення ринків країн з метою створення спільного ринку.

Передумови розвитку МЕІ:

1)поглиблення м-ного поділу праці;

2)розвиток продуктивних сил під впливом НТП;

3)розширення перевезень вантажів на далекі відстані;

4)переплетіння економік на мікрорівні;

5)створеня м-них ор-цій, які впливають на інтеграційні процеси

6)розвиток комунікаційних можливостей.

Форми МЕІ:

*зона вільної торгівлі-зона в межах певного регіону, у якій підтримується вільна від митних і кількісних обмежень м-дна торгівля країн учасниць;

*митний союз-спільна митна територія двох або більше країн з ліквідацією мита у взаємних відносинах і з єдиним митним тарифом по відношеню до третіх осіб

*спільний ринок-обєднаня національних ринків декількох країн в єдиний ринок з вільним переміщеням капіталів, товарів, послуг і робочої сили.

*економічний союз-обєднання національних економік декількох країн на основі уніфікації фінансових систем створення наддержавних органів, щодо регулювання спільних ринків, факторів в-цтва, товарів та послуг.

*політичний союз-передбачає гармонізацію внутрішньої і зовнішньої політики країн учасниць, запровадження єдиної валюти та активного регулюваня над д-ними органами.

Осн.наслідки інтеграції:

1)статичні ефекти:

- ефект розширення торгівлі (обєднання країн призводить до збільшеня товаро-обороту за рахунокрозширеня території збуту)

-ефект зростаня торгівлі з третіми країнами

2)динамічні ефекти можуть мати місце за наступних умов:

-внаслідок збільшеня конкуренції зростає необхідність змін структури в-цтва у напряму підвищеня ефективності;

-вищий рівень конкуренції знижує ступінь монополізації в середині країни, що призводить до зниженя рівня цін;

-внаслідок збільшеня ринків збуту можливе зниженя собівартості продукції за рахунок використаня ефекту масштабу;

-може зрости забезпеченя капіталів внаслідок зростаня обсягу інвестицій.

2. Інтеграційні процеси в Європі.

У 1951 р. було підписано угоду про створеня Європейського обєднаня вугіля та сталі. Члени: Франція, Німеччина, Італія, Бельгія, Нідерланди, Люксембург.

Передумови які призвели до її створеня стали вільний доступ до енергетичних ресурсів. Згодом країни виявили бажаня поглибити співпрацю в економічній сфері. Результатом стало підписання Римського договору 1957р. Було утворено о-ції: Євроатом(поглиблював співпрацю в енергетичній сфері), Європейське економічне співтовариство(ЄЕС).

Після розширеня ЄЕС відбулося 1971 р за рахунок приєднаня Великобританії, Данії, Ірландії; 1981р.Греція; 1987р.Іспанія, Португалія; 1992р. Австрія, Швеція, Фінляндія. Найбільше розширеня 2004р:.10 країн: Польща, Словенія, Чехія, Угорщина, Литва, Латвія, Естонія, Кіпр, Слованія, Мальта; 2007р.Болгарія, Румунія.

1992р. підписано Маахстрийський договір, його результат: завпровадженя основних інституцій Європейського союзу, переіменування ЄЕС на Європейський Союз та закладеня основних положень валютної інтеграції. Було закріплено кошик валют екю, який став продуктивним. У безготівковому обігу євро було запроваджено у 2000р., з 2002 р.

у готівковому.

Осн. критерії щодо приєднання до ЄС:

-д-ний борг неповинен перевищувати 60% від ВВП

-протягом 3 років курс валют неповинен відхилятися від середнього рівня розвинутих країн;

-рівень інфляції неповинен відрізнятися від рівня інфляції найбільш розвинутих країн співтовариства.

Осн. критерії членства в ЄС: високий рівень е-чного розвитку; демократичні засади; високий соц. стандарти житя населеня.

Осн. інституції ЄС:

*Європейська комісія-ф-ції:вирішення загальнополітичних та адміністративно технічних питань. Складається з 22 комісарів, оберається на 5 років.

*Європейська рада-є найвищим політичним органом, скл. з президентів країн учасниць ЄС.

*Рада міністрів-здійснює реалізацію завдань Європейською комісією за певним напрямом

*Європейський парламент-є вищим законодавчим органом, щодо прийнятя нормативних документів.

*Європейський суд-виконує роль контролю над законністю і дотриманя правових норм співтовариства.

3.Інтеграція в Пн.Америці, Азіатсько тихоокеанських регіонах.

1992р. підписана угода між США, Канадою, Мексикою про створеня Північно Американської зони вільної торгівлі НАФТА. (припадає 20% світового ВВП)

Особливості НАФТИ:

-зона вільної торгівлі має континентальні масштаби;

-членами Нафти є країни з різним рівнем е-чного розвитку

-центральною країною є США

-угода поширюється на виробничу сферу, міжнародну торгівлю, інвестиції та рух трудових ресурсів.

Азіатсько тихоокеанських регіон. У 1967р створено Азіатсько-Тихоокеанське економічне об’єднання на яке припадає 50% м-ної торгівлі. Групи країн:

*США, Японія,

*Канада, Австралія, Нова Зеландія

*Нові індустріальні країни

*країни АСЕАН(Індонезія, Бруней, Малайзія, Сінгапур)

*Китай

У 1989 В Австралії було підписано угоду про створеня АТЕС. Засновниками стали 12 країн: Японія, США, Канада, Австралія, Нова Зеландія, Малайзія, а згодом приєднались 9 країн: Росія, Тайвань, Чилі.

Осн. напрямки діяльності:

1)співробітництво у сфері м-ної торгівлі з метою її лібералізації;

2) співробітництво у галузі технологій та створеня високо розвинутої технологічної інфраструктури.

Лекція 14

1 МВФ-ств 1944 на конфер світ лідерів у Бретон-Вудсі. Основн його завд стала підтрим принципів Брут-Вудської валют системи та наданя кредитів для країн членів у разі необхід.

Основ причин створ МВФ стала ініціатива США щодо вивезеня надлишку капіт який утвор всеред країни після 2 СВійни

При наданя кредитів МВФ став перед країнами боржниками деякі політ та економ умови які втілюються у програмах перебуд економ, цей поряд назив принципом обумовленості .

Вказан програми охоп заходи що належ до бюджет-податк сфери міжнарод розрахунк та валют відносин, вони пов*яз з зменш держвитрат, підвищ податків, ставки позичков капіт і зміною валю курсу.

Кожна країна учас всупу фонд робить відпов внесок, який визнач встанов валют квотою. Відносно до розміру квоти визнач вага голосу кожної країни в керівництві фонду та обсяг її можлив запозичень.

Квота Укр у1992=0,7% а вступ внесок=911 млн дол, ставши членом МВФ Укр водночас увіш до структ світ банку, тут її квота=10 тис акцій на загал суму 1,3 млрд дол. Валют готівку за членство Укр в банку на суму 7,9 млндол внесли Нідерланди які є країн опікуном Укр в цій банків структ.

МВФ на сього фінанс країни що розвив, тобто тих які немають доступ до приват фінанси ринків.

2 До груп фінан-кредит устан світ банку:

+міжнарод банк реконструкції та розвитку МБРР

+ багатосторон агентство гарантов інвестицій БАГІ

+між народ асоціація розвитку МАР

+міжнар фінанси корпор МФК

МБРР є найбільш фінанс установ світ банку, був ств у 1944 на конф у Бретон-Вудсі для стимул приват інвестиц у Зх Євр країнах після 2Свійни. Він є основ позиков організ, наразі основн завд МБРР є надан кред на розвит країн з серед рівн доходу. Метою діял є сприян економ прогресу країн що розв..

Капіталовклад спрям як на будів доріг, електрост, шкіл, інфраструк, розвит с/г діял, підвищ каліф робіт, покращ харчув дітей.

Позики МБРР можна поділ на систем та інвестиц. Системні проекти признач для реформ цілей секторів економ і кошти за ними без посеред направл у держбюдж країни.

За інвестиц проект схема надання кошт поляг у закупівлі певних пакетів програм які не обхід до впровадж.

Кредит світ банку є достат привабл для зовніш фінансув, за кваліфікац МБРР Укр належ до країн з серед рівн доходу. Для токої групи строк погаш кред=17рр з пільгов період 5р протяг якого сплач лише %. Ставка % є плаваюча на сього для Укр=6%.

Робот світ банку коорд рада управляючих. Кожна з каїн учасниць представ у раді 1 управляючим у ранзі міністра. Місце розташув ради –Вашингтон. Презид світ банку є одночас презид ради директорів. Керівництво та щоден операції банку викон більш 7 тис праців у 100 країн світу. Розпод акцій здійсн на основі квот, найбільш % акцій належ США=17%, Японія=7%, ВБританія=5,3%. У 1992 усі 15 республ колиш СРСР стали членами світ банку.

БАГІ здійсн страхув капітвклад від політ ризику, на випадок зриву контрактів , війни та інш форс-мажорн обстав. Було заснов 1988р для захист капіт-інвестиц, основ мета-спияти пошир потоку інозем інцест шляхом страх їх від ЕКСПРОПРІАЦІЙ (захист від втрат які виклик діями уряду країн у зв*язку з обмеж або ліквідац прав власності контролю над нею та можлив повер прибутку)

БАГІ допов діял інших між народ страх-ників і пропон види гарантій, щодо захисту приват капіт. Більшість інвесторв викор БАГІ як важлив інструм щодо уникн поруш умов контракту.

МАР була створ як філія МБРР у 1960р з метою зберег вплив розвин країн на країни що розвив. МАР надає без% кред на строк до 50рр. Погаш кред почин з 11р після почат його використ. Кред надають держбюдж і приват організ найбільш в країн. Право на кред має країна з річн доход на душу насел що не перевищ 800дол.

Грош надходж МАР форм за рах вклад розвин країн. МАР є не залеж орг. Від МБРР, але використ його персон та орган-техн засоби.

МФК була орг у 1959р за ініціатив США з метою заохоч розвит приват під-ств у країн що розвив. Вона надає позики високо-рентаб приват під-ствам без гаран уряду від 5до 15рр за умови, що частину акцій компан позичал продають МФК.

% ставка залеж від рівня % на між нар фінанси ринках. Зазвич обсяг інвестиц МФК не перевищ 25% від вартості об’єкта. Корпор може надат фінанси підтрим за рекомен уряду але основ критер це прибутковість компанії.

3 Банк міжнар розрахунків БМР є найстаріш фінанси інституц регіонал типу, його було заснов у 1930рр підчас реаліз плану Юнга після 1Свійни. Основ мета створ – врегул проблем платежів Німеч. Заснов БМР стала група із 6 центр банків Бельгії, ВБрит, Німеч, Італ, Франц, Япон та група банків США начолі з банків домом Моргана.

За згод сторін банк був розтошов у Швейцар, дана фінанси устан повина була спияти спів роб централ банків країн учасн і надати додат можлив щодо здійсн між нар фінанси операц.

На сьогод БМР залиш центр банків устан, він належ централ банкам країн членів, контрол ними, надає багато спеціалізов послуг централ банк членам БМР та інш цент банкам. Основ цілю БМР є зміц міжнарод фінанс стабіл. На сьог членами БМР є 41 центр банк Євр, Азії, США, Афр. За правов статус БМР є компан з обмежен відповід. Статут акціонер капіт БМР=1500 млн золот франків у вигляді 600 тис акцій.

4 Регіональні міжнар фін-кред інституції мають схожі цілі. Вони забезп розвит економ, екон-не співроб та поглиб інтеграц проц. У регіоні де вони розміщ.

Основ регіон установами є:

*Європ банк рекон та розв ЄБРР

*Міжамерик банк розвитку МБР

*Африкан банк розв

*Азіацький банк розв

ЄБРР був заснов у 1991р, його спец метою є спий переходу до відкрит економ орієнт на ринок та розвит приват під-ємницької діял у країн цент та Сх Євр. Відпов до угоди про створ ЄБРР він діє лише втих країн які дотрим принцип демократ і ринков економ та впровадж іх у житя.

Банк розташ у Лондоні, має статус міжнар фінан устан до якої вход 60 кр. Статут капіт банку =20млрд євро. Головн особлив є підтримка приват під-ємницької ініціативи.

Основн умовами отрим кред є океан проекту у конвертованій валюті, інвестиц перевага приват сектора та фінансув 35% вартості проекта.

МБР заснов 1969р як інцест інституція для фінансув країн Латин Амер. Його членами є 27 країн амер регіон та 17 нерегіон кр. Більшість голосів налнж США та інш Зх країнам. Банк надає пільгові та звич кред. Звич кред надають для фінанси рента бел проект від 7 до 20рр. Джерел пільгов кред є спецфонди за рах яких фінансуй важлив з соціал точки зору малорентаб проекти. Строк погаш 15-40рр.

Азійський банк розвитку (АзБР) - регіональний міжнародний банк з довготермінового кредитування проектів розвитку. Членами АзБР є 50 країн, що розвиваються, і розвинених капіталістичних країн. Мета АзБР — сприяти розвиткові економіки і зовнішньої торгівлі країн Азії, стимулювання регіонального співробітництва, надання технічної допомоги. Статутний капітал на 31 грудня 1990 становив 23.9 млрд дол, обсяг наданих кредитів у 1990 — 15.5 млрд дол.

Регіональний банк розвитку для Азії, розташований у Манілі (Філіппіни). Офіційно створений у 1966 р. для сприяння економічному і соціальному розвитку в Азії шляхом фінансування регіональних проектів. Налічує більш ніж 32 регіональні і 1S нерегіональних членів. Членство відкрите для повних і асоційованих членів Економічної й соціальної комісії ООН для Азії та басейну Тихого океану, а також для інших регіональних і нерегіональних членів ООН або її спеціалізованих установ.

Африканський банк розвитку (АфБР)-складова міжнародних фінансових інституцій, які виконують функції надання фінансової допомоги у формі кредитів країнам, що її потребують.

Сприяють зародженню єдиної фінансової системи світового співтовариства; регіональний кредитно-фінансовий інститут країн африканського континенту, мета якого полягає у сприянні економічному розвиткові і соціальному прогресу країн-членів шляхом фінансування і кредитування програм регіонального розвитку, заохочення державних і приватних інвестицій, надання технічної допомоги. Функціонує з 1966 р. у складі 50 африканських держав. Статутний капітал становив 2776 млн. доларів США. Керівний орган — Рада керуючих, що складається з міністрів фінансів країн-членів і Правління. Найбільшими підписниками є Нігерія, Алжир, Заїр і Єгипет.

Регіональний банк розвитку для Африки, розташований в Абіджані. Офіційно створений у 1964 р. Його завдання — фінансувати проекти розвитку, які здійснюються як окремими країнами, так і групами країн для досягнення економічного і соціального прогресу африганських країн—членів Банку. Членами Банку є всі незалежні африканські країни і 25 неафриканських.

-

<< |
Источник: Лекції з світової економіки. 2020

Еще по теме Інтеграційні системи у системі МЕВ:

  1. Інтеграційні системи у системі МЕВ
  2. ЗМІНИ У СПРОЩЕНІЙ СИСТЕМІ ОПОДАТКУВАННЯ
  3. Розділ 6. Конкуренція і монополія в ринковій системі
  4. Інформаційні потоки в системі контролінгу
  5. Кризові явища в бюджетній системі
  6. Витрати в системі управління запасами.
  7. Фінансовий ринок у системі економічних відносин
  8. Розрахункові палати у системі казначейства: суть та призначення
  9. Тема 1. Місцеві фінанси в економічній системі держави
  10. 2.3. Місце земельного податку в системі податків України
  11. 47. Суть аграрних відносин, їх специфіка і місце в економічній системі.
  12. Функції й завдання складів у логістичній системі
  13. § 2. Домашнє господарство у ринковій системі
  14. Господарський контроль в системі управління
  15. Запровадження фінансового права як навчальної дисципліни в системі юридичної освіти у першій половині ХІХ ст.
  16. МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ В СИСТЕМІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ БЕЗПЕКИ СТРАХОВОГО ТА ПЕРЕСТРАХОВОГО РИНКІВ (SOLVENCY II)
  17. Реєстраційні рахунки в системі Державного казначейства
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -