<<
>>

основні види та форми контролю. Органи, які здійснюють ко­нтроль, їх функції

Організаційні види контролю утворюються, розвиваються і вдоско­налюються відповідно до потреб держави, зокрема її економіки.

Умови розвитку ринкової економіки в нашій країні та виникаючі про­блеми вимагають удосконалення діючої системи контролю.

Види контролю

Державний, муніципальний, незалежний (аудиторський), власника: внутрішньовідомчий внутрішньогосподарський

Форми контролю

Ревізія, тематична перевірка, слідство, аудит, службове розслідування

Державний контроль здійснюється вищими органами законодавчої і виконавчої влади, а також державними органами управління і спеціалізова­ного державного контролю (Рахунковою палатою Верховної Ради України, Контрольним управлінням при адміністрації Президента України, Головним контрольно-ревізійним управлінням при Міністерстві фінансів України, Мі­ністерством економіки, Національним банком України, державними респуб­ліканськими комітетами, їх структурними підрозділами стандартизації, сер­тифікації і метрології, пожежної охорони, санепідемслужби, Антимонопольним комітетом та ін.).

Головним завданням Державної контрольно-ревізійної служби Ук­риши є здійснення державного контролю за витрачанням коштів, матеріаль­них цінностей, їх збереженням, станом обліку і звітності в міністерствах, ві­домствах, державних комітетах, які отримують фінансування з бюджетів усіх рівнів і державних валютних і спеціальних фондів.

Організаційна структура Державної контрольно-ревізійної служби в Україні

Головне контрольно-ревізійне управління при Мінфіні України:

1. Контрольно-ревізійні управління по областях України, Автономній Республіці Крим, у містах Києві та Севастополі

rLКонтрольно-ревізійні відділи (групи) по районах, містах обласного, районного підпорядкування

Основні функції Г оловного контрольно-ревізійного управління Укра­їни:

1) здійснює методичне керівництво і контроль за діяльністю своїх структурних адміністративно-територіальних підрозділів контрольноревізійних управлінь і відділів по областях, районах, містах України;

2) розробляє інструктивні нормативні акти щодо методики проведення ревізій;

3) організує роботу по проведенню ревізій і перевірок контрольно ревізійних підрозділів у Автономній Республіці Крим, областях України, уза­гальнює результати ревізій, повідомляє про них органи законодавчої влади;

4) проводить ревізії та перевірки фінансової діяльності, стану збере­ження коштів і матеріальних цінностей, стану обліку та звітності у міністерс­твах, відомчих державних комітетах, державних фондах, підприємствах та організаціях, що отримують кошти з бюджету та державних валютних і спе­ціальних фондів;

5) проводить перевірки правильності витрачання державних коштів на утримання місцевих органів державної виконавчої влади, установ і організа­цій, що діють за кордоном і фінансуються з державного бюджету;

6) здійснює контроль за усуненням недоліків, виявлених попередніми ревізіями і перевірками.

Незалежний (аудиторський) контроль здійснюється за діяльністю об'єктів підприємницьких структур незалежними спеціалізованими аудитор­ськими фірмами чи окремими фізичними особами, які мають право проводи­ти цей контроль. Мета його полягає в тому, щоб перевірити достовірність фі­нансової звітності і бухгалтерського балансу, установити відповідність і пра­вильність їх відображення в обліку, дотримання чинного порядку проведення фінансово-господарських операцій.

В умовах ринкової економіки зростає потреба в достовірності та об'є­

ктивності інформації щодо горизонтальних зв'язків фірм, компаній, організа­цій. Так, подібна інформація потрібна банкам для прийняття компетентного рішення стосовно видачі кредитів;акціонерам — для контролю за діяльністю акціонерних товариств, членами яких вони є; постачальникам, інвесторам — для укладання господарських угод, контролю розрахунків. Особливими є по­треби рекламних кампаній, коли публікуються баланси, фінансові звіти, що обов'язково підтверджуються аудитом.

Контроль власника буває:

• внутрішньовідомчим і проводиться міністерствами, відомствами, ор­ганами державного управління стосовно діяльності підвідомчих їм підпри­ємств і організацій у формі тематичних перевірок та ревізій;

• внутрішньогосподарським і здійснюється апаратом управління підп­риємницьких структур стосовно діяльності цехів, дільниць, інших підрозділів підприємств. Основна відповідальність за внутрішньогосподарський конт­роль лежить на службі головного бухгалтера.

ФОРМИ КОНТРОЛЮ

РЕВІЗІЯ виробничої і фінансово-господарської діяльності підприємни­цьких структур, виконання бюджетів і кошторисів бюджетних установ як форма контролю представляє собою систему контрольних дій, які здійсню­ються за дорученням керівниками вищестоящої організації або органу управління ревізійною групою або ревізором стосовно господарськофінансової діяльності підвідомчих підприємств та організацій, і під час яких установлюється законність, достовірність, економічна обґрунтованість І доцільність проведених господарських операцій, а також правомірність дій посадових осіб, які брали участь в їх здійсненні.

Основна мета ревізії — виявити господарські і фінансові порушення, зловживання, факти безгосподарності, розкрадання, марнотратства, устано­вити причини та умови, які їм сприяли, і винних у цьому осіб, ужити заходів до відшкодування завданого збитку, шкоди, розробити заходи по усуненню недоліків і порушень, а також притягнути до відповідальності (адміністрати­

вної чи кримінальної).

Ревізія здійснюється спеціальною уповноваженою ревізійною групою після виконання господарських операцій за минулий період часу. Виявлені під час ревізії недоліки і порушення чинного законодавства, які регулюють господарську діяльність, взаємовідносини з бюджетом обґрунтовані систе­мою доказів з визначенням розмірів збитків, втрат, нестач, конкретизацією винних службових осіб, матеріальної та правової відповідальності.

Залежно від відомчої підпорядкованості ревізії класифікуються на: відомчі — проводяться працівниками відомства на підпорядкованих підприємствах одного власника;

позавідомчі — здійснюються органами державного, аудиторського ко­нтролю (системи Державної контрольно-ревізійної служби в Україні, Держа­вної податкової адміністрації тощо).

За організаційними ознаками розрізняють ревізії:

планові — здійснюються відповідно до заздалегідь розроблених і за­тверджених планів;

позапланові — проводяться в строки, не передбачені затвердженим планом (у разі стихійного лиха, незадовільної роботи підприємства чи взає­мопов'язаних підприємств).

Аудит — форма контролю, що є незалежною експертизою стану бух­галтерського обліку, фінансових звітів і балансів. Мета аудиту — підтверди­ти достовірність показників балансу І фінансової звітності, а також перевіри­ти, чи ведеться бухгалтерський облік згідно з чинними в державі норматив­но-правовими положеннями.

Аудит відрізняється від ревізії не тільки цілями здійснення, а й органі­заційними формами його проведення. Аудит виконують незалежні аудитор­ські фірми чи особи, які здійснюють приватну підприємницьку діяльність і мають сертифікат і ліцензію на проведення аудиту, при чому на платній ос­нові за договорами з керівництвом підприємств.

Тематична перевірка — це форма контролю окремих сторін чи тема­

тичних питань фінансово-господарської діяльності підприємств та організа­цій.

Наприклад контроль стану збереження матеріальних цінностей розра­хунків з бюджетом, державними цільовими позабюджетними фондами. Такі перевірки здійснюють вищестоящі і державні органи контролю відповідно до специфіки виконуваних ними функцій.

Службове розслідування — це форма контролю дотримання праців­никами підприємств, організацій службових обов'язків, а також нормативноправових актів, які регулюють виробничі відносини.

Проводиться спеціальною комісією за наказом керівника підприємст­ва в разі виявлення крадіжок, нестач, втрат.

Слідство як форма контролю являє собою процесуальні дії, уході яких установлюється провина відповідальних посадових, службових осіб у здійсненні тих чи інших порушень, пов’язаних з присвоєнням матеріальних цінностей, безгосподарністю, службовими зловживаннями.

Слідство проводиться судово-слідчими правоохоронними органами і регулюється особливим процесуальним законодавством.

1.3.

<< | >>
Источник: Курс лекцій з ревізії та контролю.

Еще по теме основні види та форми контролю. Органи, які здійснюють ко­нтроль, їх функції:

  1. 2. Форми види кредитів, які використовуються у господарській діяльності.
  2. §3. Основні види підприємств та форми їх об’єднань
  3. 67. Суть, функції і основні види банків.
  4. 3. Форми, види та методи державного фінансового контролю у бюджетній сфері
  5. Органи державного фінансового контролю, їх функції
  6. Форми та види кредиту
  7. Основні завдання та функції фінансового управління
  8. 3.2 Типи, види й форми власності
  9. 1.2. Основні Функції управління
  10. Основні функції держави