<<
>>

ВИСНОВКИ

У монографії вирішено нове наукове завдання, яке стосується поглиблення теоретичних засад функціонування фіскального механізму та визначення шляхів підвищення його ефективності в контексті розвитку соціальної сфери.

Отримані наукові та практичні результати слугували основою для формування висновків та пропозицій щодо вдосконалення фіскального механізму в контексті розвитку соціальної сфери України. Проведене дослідження дозволило зробити наступні висновки:

1. Визначено, що функціонування фіскального механізму слугує забезпеченню збалансованого соціально-економічного розвитку країни шляхом використання державою його інструментів у процесі фінансування розвитку соціальної сфери. Пропонується трактувати сутність фіскального механізму, як сукупність бюджетного та податкового механізмів, які перебувають у постійному взаємозв'язку та взаємозалежності, що забезпечує процеси розподілу та перерозподілу бюджетних коштів між державою, господарюючими суб'єктами та населенням на користь розвитку соціальної сфери.

2. Узагальнивши принципи дії бюджетного та податкового механізмів нами систематизовано принципи фіскального механізму, до яких, на нашу думку, слід віднести наступні: системності, об'єктивності, рівноваги, реалістичності та аргументованості, своєчасності, результативності та економічності, соціальної рівності, цільової направленості, відповідальності, самофінансування, інформативності та доступності. Узгоджена реалізація цих принципів сприятиме ефективній дії інструментів фіскального механізму та гармонізації розвитку соціальної сфери.

3. Обґрунтовано значення фіскального механізму в розвитку соціальної сфери, яке виявляється в тому, що держава за рахунок таких важелів, як ставки та види податків і зборів, податкові пільги, податкові та бюджетні санкції, доходи та видатки бюджету тощо впливає на процеси фінансового забезпечення складових соціальної сфери, рівень життя населення та рівень соціального розвитку країни.

Удосконалено структуру соціальної сфери у межах впливу та дії фіскального механізму такою складовою, як соціальне забезпечення, що сприятиме уточненню системи термінів теорії соціального розвитку.

156 ФІСКАЛЬНИЙ МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ

4. Визначено, що при вирішенні проблем соціального характеру за допомогою фіскального механізму провідні країни світу надають перевагу особистому прибутковому оподаткуванню, а найбільшу питому вагу в бюджетах демократичних країн (до 70%) складають видатки на соціальні потреби.

5. Аналіз динаміки і структури податкових надходжень до бюджету надав можливість виявити, що саме податкові надходження і акумулюють ресурси для фінансування соціальної сфери. Також визначено, що фінансування складових соціальної сфери забезпечується за рахунок податку на доходи фізичних осіб (20,5% у 2014 р.) та ПДВ (37,8% у 2014 р.). Встановлено, що формування бюджетів регіонів України за рахунок податкових надходжень відбувається відповідно до загальних тенденцій державного розвитку з урахуванням регіональних особливостей. Основним бюджетоформуючим податком на місцевому рівні є податок на доходи фізичних осіб, від відсоткової ставки якого залежить рівень доходів населення, і, відповідно, життєвий та соціальний рівень громадян країни. Для забезпечення покращення наповнення бюджетів усіх рівнів необхідно застосовувати такі інструменти фіскального механізму, які не потребують додаткових витрат з бюджету, з однієї сторони, і не знижують життєвий рівень населення країни, - з іншої.

Обґрунтовано, що видатки на соціальну сферу є одним із ключових інструментів фіскального механізму. В результаті вивчення та аналізу Зведеного бюджету України встановлено, що на такі напрями соціальної сфери, як соціальний захист і соціальне забезпечення та освіта виділяється найбільше коштів (19,1% та 26,4% відповідно у 2014 р.), а фінансове забезпечення охорони здоров'я, духовного і фізичного розвитку знаходиться на низькому рівні (10,9% та 2,7% відповідно у 2014 р.).

Не дивлячись на те, що видатки бюджету за «соціальними» статтями збільшились у 2014 р. порівняно з 2007 р., вони потребують ще більшого фінансування, порівняно з видатками зарубіжних країн. Для покращення фінансування складових соціальної сфери необхідно побудувати цілісний та послідовний підхід до розподілу бюджетних коштів та розробити єдину стратегію соціального розвитку, в результаті чого рівень життя населення країни підвищиться.

6. На підставі дослідження інструментів дії фіскального механізму виявлено, що соціальна функція податку на доходи

фізичних осіб достатньою мірою не реалізована, а застосування податкових пільг, що сприяє зменшенню надходжень до бюджету і водночас призводить до недофінансування «соціальних» статей видаткової частини бюджету, є засобом поліпшення фінансового забезпечення населення, що потребує оптимізації надання пільг.

7. Запровадження в Україні негативного прибуткового податку є одним із напрямів забезпечення принципу соціальної рівності та справедливості, що у взаємодії з сучасною системою податку на доходи фізичних осіб дозволить уряду зібрати податки для надання послуг населенню, а також забезпечити мінімальний рівень доходу для всіх громадян.

8. Визначено, що вдосконалення фіскального механізму та розвиток соціальної сфери повинно здійснюватись послідовно шляхом скорочення значної частини неефективних індивідуальних пільг, послаблення фіскального тиску на платників податків, диференціації ставки податку на доходи фізичних осіб залежно від розміру доходів, розширення можливостей отримання податкових пільг для малозабезпечених верств населення, введення комплексу додаткових податкових пільг для громадян із низьким доходом, запровадження в Україні негативного прибуткового податку, зниження фіскального тиску на фонд оплати праці, диференціація оподаткування ПДВ груп соціальних товарів і послуг та предметів розкоші, тощо. Запропоновані заходи сприятимуть розширенню бюджетних надходжень, збільшенню доходів населення, зменшенню частки малозабезпечених верств населення.

9. Запропоновано використати метод аналізу ієрархій для визначення першочергових та пріоритетних напрямів впливу однієї із складових соціальної сфери на інші, що сприятиме забезпеченню ефективного функціонування фіскального механізму в соціальному розвитку країни. За допомогою використання методу аналізу вагових коефіцієнтів нами визначено пріоритетні напрями фінансування складових соціальної сфери. Вважаємо, що розроблені пропозиції щодо удосконалення фіскального механізму дозволять реалізувати соціальну політику держави та забезпечити раціональне використання та розподіл фінансових ресурсів.

158 ФІСКАЛЬНИМ МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ

<< | >>
Источник: Фіскальний механізм забезпечення соціального розвитку України : монографія / В.М. Мельник, І.Г. Канцур, М.М. Мельник. — Тернопіль,2017. - 200 с.. 2017

Еще по теме ВИСНОВКИ:

  1. Висновки до розділу 4
  2. Висновки
  3. висновки
  4. Висновки до розділу З
  5. Висновки до розділу 2
  6. Висновки до розділу 1
  7. Висновки до розділу 2
  8. Висновки до розділу 2
  9. Висновки до розділу 1
  10. Висновки до розділу 3
  11. Висновки до розділу 3
  12. Висновки до розділу 1
  13. Висновки до розділу I.
  14. Висновки до розділу І
  15. Висновки до розділу 3
  16. Висновки до розділу 2
  17. Висновки до розділу 1
  18. Висновки до розділу 1
  19. Висновки до розділу ІІ