<<
>>

Висновки до розділу

Відносини, що виникають при формуванні та використанні місцевих фондів коштів, є фінансовими або ж економічними. Правової форми цим відносинам надає держава і, будучи врегульованими нормами права, вони набувають фор­ми правовідносин.

Норми, що регулюють суспільні відносини в галузі бюджету (доходи та видатки бюджетів, порядок їх формування та використання, сам бюджетний процес), об’єднуються в окрему частину фінансового права – у бюджетне право. Від стану виконання норм цієї частини фінансового права залежить і ступінь виконання державою та органами місцевого самоврядування своїх функцій.

З метою кращого розуміння значення будь-якого правового явища необхідно, перш за все, мати чітке уявлення про це явище, розуміти відмінність його від суміжних правових категорій. Так, доходи місцевого бюджету слід відмежовувати від таких бюджетно-правових категорій, як: надходження до місцевих бюджетів, місцеві фінансові ресурси, фінансові ресурси органів місцевого самоврядування, місцеві бюджетні ресурси, місцеві доходи, доходна частина місцевого бюджету. Під доходами місцевих бюджетів, на нашу думку, слід розуміти грошові надходження, що отримуються за рахунок різноманітних джерел, види яких визначені в БК України, а розміри встановлені щорічними законами про державний бюджет і рішеннями про місцевий бюджет, та котрі є необхідними для забезпечення виконання завдань, реалізації функцій органів місцевого самоврядування і задоволення потреб місцевого населення. При цьому зазначені грошові надходження бувають різними за своєю правовою природою. Йдеться, зокрема, про податкові та неподаткові доходи місцевих бюджетів.

Різноманітність видів і груп бюджетних доходів дозволяє класифікувати їх за різними критеріями – за суб’єктами й об’єктами відносин, що виникають; за бюджетним призначенням; за формами, методами та умовами залучення коштів тощо. Кожен із наведених критеріїв класифікації потребує окремого ґрунтовного фінансово-правового дослідження.

Потребує законодавчого розв’язання проблема розмежування таких понять, як „податок”, „збір”, „обов’язковий платіж”, оскільки неподаткові бюджеті доходи обов’язкового характеру дещо подібні до податків, але не є тотожними з ними. Нез’ясування цього питання ускладнює застосування на практиці податкових і неподаткових законів, а також встановлення та стягнення неподаткових платежів.

Порівняно із податковими доходами, неподатковим доходам місцевих бюджетів відведено значно менший відсоток питомої ваги у доходах місцевих бюджетів. Зважаючи на те, що бюджет розглядається як економічна та правова категорія, неподаткові доходи місцевих бюджетів пропонуємо розглядати як економічну і правову категорію.

<< | >>
Источник: Музика Оксана Анатоліївна. Правове регулювання неподаткових доходів місцевих бюджетів України. Д и с е р т а ц і я на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук. Київ –2005. 2005

Скачать оригинал источника

Еще по теме Висновки до розділу:

  1. Висновки до розділу 3
  2. Висновки до розділу І
  3. Висновки до розділу 3
  4. Висновки до розділу 4
  5. Висновки до розділу ІІІ
  6. Висновки до розділу З
  7. Висновки до розділу 2
  8. Висновки до розділу 1
  9. Висновки до розділу 2
  10. Висновки до розділу 2
  11. Висновки до розділу 1
  12. Висновки до розділу 1
  13. Висновки до розділу 3