<<
>>

5. Мікрологістична система KANBAN

Найбільш розповсюдженою у світі серед мікрологістичних є кон­цепція «just-in-time» — JIT («точно у термін»).

Однією із перших спроб практичного впровадження цієї концепції стала розроблена корпорацією Toyota Motor мікрологістична система KANBAN, що в перекладі з японського означає «карта».

Система KANBAN є першою реалізацією «тягнучих» мікрологістич­них систем у виробництві, на впровадження якої від початку розробки у фірми Toyota пішло 10 років. Термін був таким тривалим, тому що си­стема KANBAN не могла працювати без відповідного логістичного оточення концепції JIT. Ключовими елементами цього оточення стали:

- раціональна організація і збалансованість виробництва;

- тотальний контроль якості на всіх стадіях виробничого процесу і якості вихідних матеріальних ресурсів у постачальників;

- партнерство тільки з надійними постачальниками і перевізника­ми;

- підвищена професійна відповідальність всього персоналу.

Перші спроби американських і європейських конкурентів автома­тично перенести схему KANBAN у виробництво без обліку цих та інших факторів логістичного оточення зазнали невдачі.

Мікрологістична система KANBAN, вперше застосована корпо­рацією Toyota Motor у 1972 p. на заводі «Такахама» (м. Нагоя, Японія), є системою організації неперервного виробничого потоку, який здат­ний до швидкої перебудови і практично не потребує страхових запасів. Сутність системи KANBAN полягає в тому, що всі виробничі підрозділи заводу, включаючи лінії кінцевого складання, забезпечують­ся матеріальними ресурсами тільки в тій кількості й у такі строки, які необхідні для виконання заданого підрозділом-споживачем замовлен­ня. Таким чином, на відміну від традиційного підходу до виробництва, структурний підрозділ-виробник не має загального жорсткого графіка виробництва, а оптимізує свою роботу в межах замовлення наступного у виробничо-технологічному циклі підрозділу фірми, що здійснює опе­рації на наступній стадії виробничо-технологічного циклу.

Особливостями такого планування є те, що вся диспетчеризація процесу побудована на горизонтальних зв'язках вздовж всього техно­логічного ланцюжку, а не на піраміді, характерній для традиційних рішень.

Засобом передачі інформації в системі є спеціальна картка «kan-ban» у пластиковому конверті. Поширено два види карток: відбору і ви­робничого замовлення (рис. 5.2, 5.3).

Рис. 5.2. Картка відбору «kanban»

Рис. 5.3. Картка замовлення «kanban»

У картці відбору зазначається кількість деталей (компонентів, напівфабрикатів), яку потрібно взяти на попередній ділянці обробки (складання), у той час як у картці виробничого замовлення — кількість деталей, яку потрібно виготовити (скласти) на попередній виробничій ділянці.

Картки виробничого замовлення і відбору роблять різнокольорови­ми — наприклад, білими і чорними. Ці картки циркулюють як всередині підприємств фірми Toyota, так і між корпорацією та компаніями-співробітниками, а також на підприємствах філій. Таким чином, картки «kanban» несуть інформацію про кількість витраченої і виробленої про­дукції, що дозволяє реалізовувати концепцію JIT.

Для ілюстрації технології роботи схеми KANBAN часто наводять приклад, взятий із праці, яка належить Я. Мондену .

Приклад

При виготовленні продукції А, В, С на складальній лінії (рис. 5.4) -деталі а і Ь, які застосовуються, виготовляються на попередній техно­логічній стадії (поточній лінії).

Рис. 5.4. Приклад переміщення карток «kanban» а в поточній лінії,

Деталі а і b, створені на попередній стадії, складують уздовж конвеєра, прикріплюючи до них картки замовлення «kanban». Робітник зі складальної лінії, яка виготовляє продукцію А, на автона­вантажувачі або з технологічним візком прибуває з карткою замов­лення на місце складування деталі а, щоб взяти певну кількість ящиків деталей із прикріпленими до них картками відбору.

На місці складування робітник завантажує навантажувач (технологічний візок) необхідною кількістю деталей а згідно з карткою відбору, знімаючи при цьому з ящиків прикріплені до них раніше картки ви­робничого замовлення. Потім робітник доставляє отримані деталі на складальну лінію з картками відбору «kanban». У той же час картки виробничого замовлення залишаються на місці складування деталей, вказуючи кількість взятих деталей. Вони форму­ють замовлення на виготовлення нових деталей а, обсяг яких буде строго відповідати кількості, зазначеній в картці виробничого замов­лення «kanban».

Так у системі підтримується мінімальний рівень запасів, який за­безпечує безперервну роботу виробничо-технологічних ділянок та пер­соналу і регульований за допомогою розрахунку середньої денної по­треби в кожній деталі та визначення кількості карток «kanban» на неї. Коли матеріальні ресурси витрачені, картка замовлення «kanban» відправляється постачальникам, щоб поповнити резерви. Оскільки прогнозовані кількість і час постачання невеликі, партії, що замовля­ються, мають невеликі розміри. Крім того, запас, який зберігається на період постачання, підтримується у мінімальних розмірах.

Важливими елементами мікрологістичної системи KANBAN є інформаційна система, яка включає не лише картки, але і виробничі, транспортні і постачальницькі графіки, технологічні карти, інфор­маційні світлові табло і т.д.; система регулювання потреби і про­фесійної ротації кадрів; система тотального (TQM) і вибіркового («Дзідока») контролю якості продукції; система вирівнювання вироб­ництва і ряд інших.

Практичне використання системи KANBAN, а потім її модифікова­них версій дозволяє значно поліпшити якість продукції, яка випус­кається; скоротити логістичний цикл, як наслідок істотно підвищити обертання обігового капіталу фірм; знизити собівартість виробництва; практично виключити страхові запаси і значно зменшити незавершене виробництво.

Аналіз світового досвіду застосування мікрологістичної системи KANBAN багатьма відомими машинобудівними фірмами показує, що вона дає можливість зменшити виробничі запаси на 50%, запаси гото­вої продукції - на 8% за умови значного прискорення обертання обігових засобів і підвищення якості готової продукції.

Сама ж фірма Toyota домоглася значного зниження виробничих за­пасів порівняно зі своїми конкурентами. Тут запаси деталей із розра­хунку на один випущений автомобіль складає 77 доларів, у той час як на автомобільних фірмах США цей показник дорівнює приблизно 500 доларів.

<< | >>
Источник: Логістика. Лекції. 2020

Еще по теме 5. Мікрологістична система KANBAN:

  1. Микрологистическая система KANBAN
  2. Микрологистическая система KANBAN
  3. Розвиток мікрологістичних концепцій і систем у виробництві. Ло- гістичний менеджмент на виробництві
  4. 6. Мікрологістична концепція «оптимізована виробнича технологія»
  5. 7. Мікрологістична концепція «худе виробництво»
  6. Генезис рыночно-капиталистической системы хозяйствования и возможность ее интеграции с планово-распределительной системой при образовании интегрированной (смешанной) системы хозяйствования
  7. Понятие кредитной системы и ее структура. Банковская система как основное звено кредитной системы
  8. 12. Денежные системы. Основные характеристики элементов денежной системы. Принципы классификации денежных систем.
  9. Система управления корпоративными информационными ресурсами при модернизации производственных систем
  10. 21.4. Налоговая система понятие налога и налоговой системы; исходные принципы построения налоговой системы; функции и классификация налогов; организация налоговой службы
  11. § 4. Система концептуальных принципов современной национальной платежной системы России
  12. Система как понятие и свойства экономической системы
  13. Формирование адаптивных систем управления региональными логистическими системами пассажирских перевозок
  14. § 4. Регулирование в системе мер по обеспечению устойчивости национальной платежной системы России
  15. 8. сутність економічної системи, типии економічних систем!
  16. Система «Золотой стандарт» или Парижская валютная система
  17. 71. 2 я Генуэзская валютная система и Бреттон Вудская система
  18. Характеристика кредитно-банковской системы и ее роль в финансовой системе РФ
  19. 4. Финансовая система государства и система государственных финансов
  20. Информационные системы в строительстве Системы САПР
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -