<<
>>

Висновки до розділу 1

1. Формування ефективних систем управління, що ґрунтуються на інтелектуальних стратегіях та використанні сучасної інформаційно-аналітичної бази, засобів комунікації необхідне Україні для подолання відставання від розвинених країн та досягнення сталого розвитку.

2. Монополія бюрократії на інформацію розглядається як перешкода формування сучасних самоорганізованих соціальних систем: не відбувається обміну, має місце односторонній рух директивної інформації.

3. Традиції державності, історична інерція, що має місце в соціально-економічних, а отже, й в управлінських системах не дозволяє маркетингову модель державного управління розглядати як базу формування ефективного державного управління, а державних службовців як надавачів якісних державно-управлінських послуг.

4. Проблема полягає у протиріччі між обраною тенденцією демократизації державного управління, що передбачає ефективну комунікацію та зворотній зв’язок як умови здійснення синергетично-рефлексивної моделі державного управління та одностороннім, директивним характером комунікації у бюрократичній моделі управління, її закритості та монополії на інформацію.

5. Маркетинг, застосовуваний у державному управлінні, задає нову, більш чітку систему цілепокладання, спрямовану на задоволення потреб громади.

6. Наявність повноцінних комунікацій, що характеризуються, в першу чергу, зворотними зв’язками, об’єктивно необхідна та виступає як середовище здійснення комунікаційного менеджменту та маркетингу державних послуг. Комунікаційний менеджмент виступає як інструментарій державного управління у інформаційному суспільстві та є метазабезпечувальним середовищем для здійснення маркетингової моделі державного управління.

7. Вищевикладене дозволяє надати відповідне визначення комунікацій у державному управлінні як механізмів, завдяки яким розвиваються взаємовідносини між керованою та керуючою підсистемами у системі управління разом із засобами передачі їх у просторі та часі, які здатні викликати синергетично-рефлексивні перетворення обох підсистем у відповідності до поставленої мети.

8. Завдання, які необхідно вирішити на шляху забезпечення комунікації засобами інформаційних технологій пов’язані з трьома напрямками: 1)розробка ефективної державної інформаційної політики; 2) аналіз сутності і особливостей інформаційних технологій; 3) дослідження українського ринку інформаційних продуктів і послуг.

<< | >>
Источник: Уманський Юрій Володимирович. ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СИСТЕМИ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління. Запоріжжя –2008. 2008

Еще по теме Висновки до розділу 1:

  1. Висновки до розділу 3
  2. Висновки до розділу І
  3. Висновки до розділу 3
  4. Висновки до розділу 4
  5. Висновки до розділу ІІІ
  6. Висновки до розділу З
  7. Висновки до розділу 2
  8. Висновки до розділу 1
  9. Висновки до розділу 2
  10. Висновки до розділу 2
  11. Висновки до розділу 1
  12. Висновки до розділу 1
  13. Висновки до розділу 3
  14. Висновки до розділу 1
  15. Висновки до розділу I.
  16. Висновки до розділу 2
  17. Висновки до розділу 2
  18. Висновки до розділу 1
  19. Висновки до розділу 1
  20. Висновки до розділу ІІ
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -