<<
>>

Теорії ЛГта КДугласаМак-Грегора.

Д. МакТрегор та А. Бевалес зацікавилися, чи професійним менеджером народжуються, чи стають? Щоб знайти відповідь, вони визначили, як менеджери уявляють свою роль стосовно підлеглих.

Мак-Грегор висунув дві теорії, які характеризують уявлення менеджерів про ставлення працівників до праці — теорію X та теорію Y.

Теорія X являє собою традиційний підхід до оцінки індивіда та його ставлення до праці. Основні положення цієї теорії такі:

202

>>>203>>>

1. Пересічна людина за своєю природою не любить працювати і, якщо можливо, уникає праці.

2. Через вроджену неприязнь до праці більшу частину людей необхідно примушувати, контролювати, направляти та погрожувати покаранням для того, щоб вони працювали напружено для досягнення цілей організації.

3. Пересічній людині подобається, коли нею управляють, вона уникає відповідальності, не досить честолюбна і найбільше віддає перевагу своїй безпеці.

Мак-Грегор не вважав ці припущення безумовно правильними, однак гадав, що не слід перебільшувати їх значення, і пропонував погодитися з ними лише за наявності належних доказів їхньої справедливості. Припущення теорії X належать винятково до людських потреб нижніх рівнів (за ієрархією Маслоу), і менеджери, що орієнтуються на них, використовують лише незначну частину потенційних можливостей середнього індивіда.

Теорія У базується на розумінні поведінки людини та мотивів, які визначають ІЇ ставлення до праці.

1. Фізичні та розумові зусилля в процесі праці такі ж природні, як на відпочинку або в грі.

2. Зовнішній контроль і загроза покарання - це не єдині засоби для орієнтації зусиль людей на досягнення цілей організації. Людина здатна сама себе контролювати, якщо вона прагне до цілей, у досягненні яких зацікавлена.

3. Зусилля індивіда в досягненні поставлених цілей пропорційні їх здійсненню та очікуваній винагороді.

4. Середній індивід за відповідної підготовки та умов не лише бере на себе відповідальність, а й прагне до неї.

5. Здібності проявляти творчу фантазію, винахідливість і творчий підхід до вирішення проблем організації притаманні швидше не широкому, а вузькому колу людей.

6. За умов сучасного виробництва інтелектуальні можливості пересічної людини не використовуються достатньою мірою.

Д. Мак-Грегор розумів, що передумови теорії Y легко прийняти, але важко втілити в практику. Основні відмінності теорій Хта Y наведено в табл. 5.З.

2ОЗ

>>>204>>>

Таблиця 5.3. Порівняльна характеристика теорій Хта Y

Теорія X Теорія Y
1. Статична стратегія управління. 1. Динамічна стратегія управління.
2. Подальше вдосконалення 2. Подальше вдосконалення
людини неможливе. людини можливе.
3. Одноосібний повний контроль. 3. У людини є потреба в
4. Активність працівника в селективній адаптації.
організації обмежена через саму 4. Активність працівника
природу людини. в організації обмежена
5. Неефективна робота організації здібностями менеджерів до
зумовлена природою людей, управління.
якими необхідно управляти 5. Неефективна робота
організації зумовлена поганим
керівництвом

Відмінності між двома теоріями очевидні. Прихильники теорії X думають, що індивіди відчувають ворожість до роботи, ледачі, не мають амбіцій, хочуть, щоб ними управляти та уникають відповідальності. Цінність роботи як такої для них вторинна, тому менеджери повинні спонукати їх до праці за допомогою грошей чи іншої зовнішньої винагороди. Поширена практика, заснована на філософії мотиваційної теорії X, припускає широке використання системи фіксації робочого часу, пильний контроль за діями працівника, перевірку якості зробленої продукції спеціальними співробітниками, вузькоспеціалізовані робочі місця і точні посадові інструкції.

Основний принцип теорії X — принцип зовнішнього контролю за допомогою систем, процедур чи інспекцій.

Базовим положенням теорії У є принцип інтеграції, що припускає створення умов, за яких члени організації найкраще досягають індивідуальних цілей тільки в тому випадку, коли вони направляють свої зусилля на вирішення завдань підприємства. Заснований на теорії Y менеджмент припускає, що праця - природна людська діяльність, яка у визначених умовах приносить величезне задоволення, що створення таких умов - це частина їхньої роботи, що індивіди здатні приймати на себе відповідальність і використовувати уяву, винахідливість, творчі можливості для вирішення завдань організації. Д. Мак-Грегор стверджував, що проблема сучасної організації полягає в тому, що вона не здатна розкрити творчі можливості своїх співробітників. Щоб скористатися перевагами цих потенційних активів, менеджери повинні надавати працівникам можливості для «вирощування» і застосування талантів, менше карати і вказувати, тобто створювати умови для інтеграції цілей організації та індивідів, які в ній працюють.

204

>>>205>>>

Теорію Y доцільніше використовувати стосовно управлінського персоналу, ніж виконавців. Використання теорії У для мотивації менеджерів це є, по суті, питання збагачення їх праці, розширення кола їх обов'язків з одночасним збільшенням прав. Однак використання теорії потребує від керівника певних здібностей і навичок. Якщо у менеджера їх немає, то варто використовувати теорію X. Краще ефективно використовувати теорію X, ніж неефективно - теорію К

<< | >>
Источник: Новіков Б. В., Сініок Г. Ф., Круш П. В.. Основи адміністративного менеджменту: Навч. посіб. - К. Центр навчальної літератури",2004. - 560 с.. 2004

Еще по теме Теорії ЛГта КДугласаМак-Грегора.:

  1. 5.3.1. Змістовні теорії мотивації
  2. § 4. Функції економічної теорії
  3. 1.1 Предмет економічної теорії
  4. §5. Теорії інфляції
  5. § 1. Визначення предмета економічної теорії
  6. Історія становлення економічної теорії
  7. § 5.3. Сучасні теорії міжнародних ф'ючерсних ринків
  8. 5. Функції та структура економічної теорії
  9. 5.3.2. Процесуальні теорії мотивації
  10. 1.11. Проблеми теорії ааміністратпвно-аержавного управління
  11. § 2. Основні етапи розвитку економічної теорії
  12. 3. Предмет економічної теорії. Основна економічна проблема.
  13. 1. Основні етапи розвитку економічної теорії.
  14. Формування теорії місцевих фінансів
  15. 2.Предмет і функції економічної теорії.
  16. 6.2.1. Австрійська школа і створення теорії граничної корисності
  17. 106. Теорії циклів: дискусійні проблеми.
  18. ТЕМА 8. МАРЖИНАЛІЗМ. СТАНОВЛЕННЯ НЕОКЛАСИЧНОЇ ТРАДИЦІЇ В ЕКОНОМІЧНІЙ ТЕОРІЇ
  19. Мотиваційні теорії Зігмунда Фрейда та неофрейдистів.
  20. Основи теорії відтворення
- Информатика для экономистов - Антимонопольное право - Бухгалтерский учет и контроль - Бюджетна система України - Бюджетная система России - ВЭД РФ - Господарче право України - Государственное регулирование экономики в России - Державне регулювання економіки в Україні - ЗЕД України - Инновации - Институциональная экономика - История экономических учений - Коммерческая деятельность предприятия - Контроль и ревизия в России - Контроль і ревізія в Україні - Кризисная экономика - Лизинг - Логистика - Математические методы в экономике - Микроэкономика - Мировая экономика - Муніципальне та державне управління в Україні - Налоговое право - Организация производства - Основы экономики - Политическая экономия - Региональная и национальная экономика - Страховое дело - Теория управления экономическими системами - Управление инновациями - Философия экономики - Ценообразование - Экономика и управление народным хозяйством - Экономика отрасли - Экономика предприятия - Экономика природопользования - Экономика труда - Экономическая безопасность - Экономическая география - Экономическая демография - Экономическая статистика - Экономическая теория и история - Экономический анализ -