<<
>>

Введення залишків взаєморозрахунків

В процесі введення вхідних залишків часто буває ситуація, коли є

початкові залишки по взаєморозрахунках з клієнтами вашої організації - як покупцями, так і з постачальниками. Для введення початкових залишків взаєморозрахунків використовується документ «Остатки взаиморасчетов», який відкривається за допомогою меню «Документы→Ввод остатков→Остатки взаиморасчетов».

У вікні документа, що відкрився, вам необхідно вказати ім'я контрагента з довідника «Контрагенты», по взаєморозрахунках з яким здійснюватиметься введення залишку, валюту, курс цієї валюти по відношенню до гривні і вид торгівлі.Поле «Счет контрагента» дозволяє вказати бухгалтерський рахунок обліку взаєморозрахунків з клієнтом. Цим документом передбачена можливість введення залишків по ПДВ (по рахунку 643 «Податкові зобов'язання» і 6441 «Податковий кредит»).

Якщо вам необхідна додаткова проводка по ПДВ, то для її формування слід додатково вказати рахунок обліку ПДВ і його аналітику у вигляді суми залишку (Сальдо по ПДВ 643 або 6441).

Залишки можна ввести у вибраній валюті у відповідні вікна. У випадку, якщо ви вибрали валюту гривню, то суму 1500 в гривні можна ввести у вікно «В валюте» і програма її ж переведе в наступне вікно «В грн» - без зміни. Всі суми можуть бути вказані як із знаком (+) - ми винні, так із знаком (-) - нам винні.

Відкрийте документ Залишки взаєморозрахунків за допомогою меню «Документы→Ввод остатков→Остатки взаиморасчетов». Дата документа - 29.09.0_ - це дата введення залишків.

Приклад: У рядку «Контрагент» з довідника «Контрагенти→Покупці» виберіть покупця - ЗАТ „Палац спорту”. У рядку вікна «Валюта» - виберіть валюту гривня. У рядку вікна «Счет контрагента» виберіть рахунок 361 «Розрахунки з вітчизняними покупцями». У рядку вікна «Остатки в валюте» введіть суму - 12000 (із знаком мінус). Натисніть клавішу Enter. Програма пересуне суму 12000 без зміни в ліве вікно суми «В грн» - 12000. У рядку вікна «Сальдо по ПДВ» - 2000 (із знаком мінус). У полі рядка «Примечание» наберіть текст: „Заборгованість за відвантажений комбікорм згідно рахунку № 451 від 20.09.0_”.

Ви ввели всі дані у форму документа. Натисніть кнопку ОК. На запит програми Провести документ? Відповідайте - ТАК. Програма перевірить декілька умов і сформує необхідні проводки. Якщо документ проведений, то його можна побачити в Повному журналі.

Для перевірки процесу формування бухгалтерських проводок необхідно перейти в Журнал проводок. Відкрийте цей журнал з меню «Операции→Журнал проводок». У Журналі проводок програма відобразила проводку, сформовану документом Залишки взаєморозрахунків.

Відкрийте Повний журнал, встановіть курсор на рядок документа «Остатки взаиморасчетов» і натисніть кнопку «Печать движения». Програма сформує і покаже бухгалтерську проводку, яка належить документу Залишки взаєморозрахунків ОВ-0000001.

<< | >>
Источник: Управлінські інформаційні системи в аналізі і аудиті.

Еще по теме Введення залишків взаєморозрахунків:

  1. Введення залишків по ЗП
  2. Введення залишків по ТМЦ.
  3. Тема 5 Введення початкових залишків
  4. Введение
  5. Введение
  6. Введение
  7. Введение
  8. Оценка введения ГИФО
  9. Введение. Неоконченная дискуссия
  10. введение
  11. Введение